Tomatisert grønnsakssuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Tomatisert grønnsakssuppe

Jeg elsker grønnsakssupper! I nærmest alle mulige farger og konsistenser. Det er så godt! Ganske så kjapt å lage og riktig så sunn å spise er den også.

For å gi en ekstra dybde i smaken på suppen, bruker jeg litt Worcestershiresaus fra Lea & Perrins. Worcestershiresaus smaker både litt salt, syrlig og pepperaktig, og den har litt sting i seg. Jeg synes at noen teskjeer av sausen er med på å bygge en dybde i smaken på suppen som gjør at det føles som om suppen er kokt på skikkelig kraft. Og når det skjer, ja, da er jeg fornøyd!

Lurer du på hvordan du uttaler WOCESTERSHIRESAUS? Sjekk ut hva jeg skriver her!

PS! Det er ansjos i Worcestershiresausen og suppen er dermed ikke vegetarisk – selv om jeg har valgt å sette den i vegetar-kategorien.

Lyst til å lære mer om klassiske sauser som er med på å heve smaken på maten du lager? Klikk deg inn her!

Ingredienser

Tomatisert grønnsakssuppe med Worcestershiresaus
4 fedd hvitløk
2 stilk(er) stangselleri
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts spisskummen
1 ts chiliflakes
4 gulrot/gulrøtter
500 g squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks hakkede, hermetiske tomater 4 dl
8 dl vann
4 ts lea & perrins worcestershiresaus
2 bokser hermetiske kidneybønner á 290 g
1 boks hermetisk mais stor boks

Til servering
revet cheddar
3 vårløk
rømme

Slik gjør du

Finhakk hvitløkfeddene og stangselleriet og ha det i en kjele sammen med olivenoljen og halvparten av saltet og pepperen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til hvitløken dufter deilig og begynner å bli blank.

Ha i spisskummen og chiliflakes og la det surre litt til.

Skrell gulrøttene og del både dem, squashen og begge paprikasortene  i terninger. Ha det i kjelen sammen med de hermetiske tomatene, vannet og Worcestershiresausen. Kok opp og la det småkoke i 12-13 minutter.

Skyll kidneybønnene i kaldt vann og hell ut eventuell væske i maisboksen før du har det i gryten og lar det være med på et lite oppkok.

Smak til med eventuelt litt mer Worcestershiresaus, salt og pepper.

Riv ost og skjær vårløk i tynne ringer som du serverer sammen med rømme på suppen!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon