Jeg elsker grønnsakssupper! I nærmest alle mulige farger og konsistenser. Det er så godt! Ganske så kjapt å lage og riktig så sunn å spise er den også.

For å gi en ekstra dybde i smaken på suppen, bruker jeg litt Worcestershiresaus fra Lea & Perrins. Worcestershiresaus smaker både litt salt, syrlig og pepperaktig, og den har litt sting i seg. Jeg synes at noen teskjeer av sausen er med på å bygge en dybde i smaken på suppen som gjør at det føles som om suppen er kokt på skikkelig kraft. Og når det skjer, ja, da er jeg fornøyd!

Lurer du på hvordan du uttaler WOCESTERSHIRESAUS? Sjekk ut hva jeg skriver her!

PS! Det er ansjos i Worcestershiresausen og suppen er dermed ikke vegetarisk – selv om jeg har valgt å sette den i vegetar-kategorien.

Lyst til å lære mer om klassiske sauser som er med på å heve smaken på maten du lager? Klikk deg inn her!

Tomatisert grønnsakssuppe med Worcestershiresaus

til 4 personer

4 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts spisskummen
½-1 ts chiliflakes
4 gulrøtter
ca. 500 g squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks, 4 dl, hakkede hermetiske tomater
8 dl vann
3-4 ts Lea & Perrins Worcestershiresaus
2 bokser, á 290 g hermetiske kidneybønner
1 stor boks hermetisk mais

Til servering
revet cheddar
2-3 vårløk
rømme

Finhakk hvitløkfeddene og stangselleriet og ha det i en kjele sammen med olivenoljen og halvparten av saltet og pepperen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til hvitløken dufter deilig og begynner å bli blank.

Ha i spisskummen og chiliflakes og la det surre litt til.

Skrell gulrøttene og del både dem, squashen og begge paprikasortene  i terninger. Ha det i kjelen sammen med de hermetiske tomatene, vannet og Worcestershiresausen. Kok opp og la det småkoke i 12-13 minutter.

Skyll kidneybønnene i kaldt vann og hell ut eventuell væske i maisboksen før du har det i gryten og lar det være med på et lite oppkok.

Smak til med eventuelt litt mer Worcestershiresaus, salt og pepper.

Riv ost og skjær vårløk i tynne ringer som du serverer sammen med rømme på suppen!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *