Firkløverkake med gul krem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Firkløverkake med gul krem

Dette er en aldeles smashing god kake! Her snakker vi suksesskake med firkløverglasur på toppen! Det kan jo ikke bli noe annet enn full suksess! For å lage firkløverkaken bruker jeg min gode, gamle suksesskakeoppskrift, men jeg tilsetter litt mer maisenna i den gule kremen sånn at jeg er sikker på at den er stabil nok til å få sjokoladeglasuren på toppen.

LES MER! Denne SUKSESSTERTEN MED FIRKLØVERKREM er en sann nytelse å spise!

Festkake og kosekake

Dette er den perfekte kaken å lage når man bare har lyst til å kose seg i helgen, når man skal ha syforeningsmøte og når det skal være fest. Èn av de tingene jeg liker veldig godt med både denne firkløverkaken og vanlig suksesskake, er at du kan lage den fiks ferdig og putte den i fryseren eller du kan la den stå i kjøpeskapet iallfall to dager før servering. Så slipper du stress hvis du skal ha selskap. Og så liker jeg jo, selvfølgelig aller best, at nesten alle elsker denne kaken!

Jeg bruker bare å putte denne firkløverkaken i kategorien: “Farlig god” Ha ha ha!

LES MER! Sånn lager du SUKSESSKAKE MED FANTASTISK GOD GUL GLASUR

PS! Når jeg skriver smør i oppskriften, så mener jeg meierismør og ikke margarin.

Ingredienser

Nøttebunn
200 g hasselnøtter
50 g mørk sjokolade
5 eggehvite(r)
200 g melis

Den gule kremen
175 g kaldt smør
5 eggeplomme(r)
1.75 dl h-melk
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g maisenna

Firkløverglasuren
0.6 dl kremfløte
25 g smør
200 g firkløver

Pynten
25 g firkløver
25 g hasselnøtter
0.25 ts flaksalt

Slik gjør du

Nøttebunnen

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Ha nøttene i en matprosessor og kjør til de blir helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern til dette. Grovhakk sjokoladen.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte nøttene og den hakkede sjokoladen og vend det inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. Avkjøl kaken på en bakerist. Vent til kaken er nesten helt avkjølt før du tar av kakeringen.

Den gule kremen

Mens kaken steker, kan du gjerne lage den gule kremen, så rekker den å bli avkjølt også.

Del smøret i terninger og sett til side. Ha resten av ingrediensene i en kjele og la det koke opp under konstant omrøring. La det koke i 30-50 sekunder, til det blir en tykk grøt. Ta kjelen av varmen og rør inn smørterningene, litt om gangen, mens du rører kraftig med en visp. Noen ganger kan det se ut som om massen holder på å skjære seg, men da er det bare å koble til all håndmakt som du har og vispe i vei, så blir det fin krem til slutt.

PS! Dersom kremen nå skulle skille seg, tilsetter du litt iskaldt vann og pisker skikkelig kraftid. Da vil den etter alle solemerker komme tilbake og bli helt fin.

Ha den over i en kald bolle, legg over plastfolie og sett det i kjøleskapet til avkjøling.

Firkløverglasuren

Når både kakebunnen og den gule kremen er avkjølt, fordeler du den gule kremen jevnt utover nøttebunnen. Sett så kakebunnen i fryseren i 30-40 minutter slik at kremen blir enda litt hardere. Da er det letter å fordele utover firkløverglasuren.

Ha fløten og smøret til glasuren i en kjele og la det koke opp. Hakk opp firkløveren. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen.

Ta kaken ut av fryseren og legg den forsiktig over på et serveringsfat. Hell over sjokoladeglasuren. La den gjerne renne litt nedover på sidene enkelte steder, sånn at vi ser det gule fyllet noen steder og sjokoladen andre steder.

Hakk opp resten av sjokoladen og hasselnøttene og dryss dem over kaken. Knus bitte litt flaksalt mellom fingertuppene og dryss det over kaken.

Da er det klart for full kos med firkløverkake! God bakst!

Har du sett at Fru Timian har en egen nettbutikk? Den finner du her!

37 kommentarer til “Firkløverkake med gul krem”

 1. Hei, nå var alt liksom klart til flokken kommer i morgen…Men glasuren blir jo veldig lys i fargen, i tillegg veeeeldig tynn! Jeg stusset over 0,6 dl fløte, 25 g smør og 200 gr firkløver! Fargen skulle jo bli mørk og konsistensen litt tykk etter oppvarming til kokepunktet. Er det feil på fløtemengden og smør??

  • Beklager, Rigmor! Målene i oppskriften er riktig. Det er bestandig veldig vanskelig å avgjøre hva som har skjedd feil når man ikke har vært med i prosessen selv, men kan det være at smøret ditt ikke var kjøleskapskaldt?

 2. Hei!

  Stemmer det at det skal være 1 liter og 3/4 dl h-melk? Jeg syntes det hørtes mye ut, men gleder meg til å prøve oppskriften.

  • Hei Maria! Ja, det gjør det helt sikkert. Personlig synes jeg ikke det blir like god smak når man bruker Melange istedenfor meierismør, men den vil holde seg like fin i konsistensen.

  • Hei Helene. Ja, det går fint. Om du har begge deler, kan du bruke litt av begge. Bare fløte synes jeg blir litt for mektig.

 3. Fantastisk god kake, som også jeg kan lage og spise, siden jeg ikke tåler Gluten. Tusen takk foer oppskriften😊😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon