Ukemeny for uke 43

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 43

Det er innsamlingsstemning her i huset nå! P3-aksjonen, hvor de samler inn penger til TV-aksjonen har stått på store deler av helgen – og jeg blir så imponert over alt programlederne gjør for å samle inn penger – og jeg er straks klar for å gå årets viktigste søndagstur for Care! Skal bare skrive ferdig ukemenyen, og gjøre klar en gryte som skal få lov til å stå og småkoke mens vi er ute og går, først.

Håper du også har hatt en fin helg og er straks klar for å ta fatt på en ny uke.

Her kommer ukemenyen for den kommende uken med mange oppskrifter som jeg håper du kommer til å elske! Det er, som vanlig, to vegetarmiddager og to fiskemiddager i tillegg til middager med storfekjøtt, svinekjøtt og kylling. Det skal med andre ord være noe for enhver smak.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 21. oktober – Grove pannekaker

Det er alltid stor begeistring i heimen når det serveres pannekaker til middag. Og det skjønner jeg jo godt, for nystekte pannekaker og godt blåbærsyltetøy er jo en uslåelig kombinasjon.

 

Tirsdag 22. oktober – Arvefisken

Dette er fiskeversjonen av den superpopulære Arvekyllingen! Skikkelig god denne versjonen også, og en typisk familiefavoritt!

 

Onsdag 23. oktober – Kylling og bacon med makaronilokk

Kylling, bacon og pasta er alle tre store gjengangere på middagsfronten her hjemme. Det er middager hvor alt lages i samme form eller bolle også. Her jukser jeg bitte litt ettersom jeg koker makaronien i en egen kasserolle før jeg heller den over kyllingbitene som er stekt gyllenbrune sammen med gode baconbiter og noen sjalottløker. Og da blir det rett og slett en grateng light.

 

Torsdag 24. oktober – Gulrotsuppe med fennikel og kokosmelk

Alle disse rotgrønnsakene vi har rundt oss, er veldig fine å bruke for å lage en deilig suppe! Det er både billig og smakfullt, og det kan man virkelig like! Her er det gulrot og litt potet som går i bresjen for å lage en mild og god suppe som passer like godt til hverdags som fest.

 

Fredag 25. oktober – Hjemmelaget kebab

Jeg elsker en saftig kebab med massevis av gode smaker! Og med kebab mener jeg da godt kjøtt trædd på et spyd og stekt eller grillet. Nam!

 

Lørdag 26. oktober – Kylling korma

Å dette er så godt! Og det er perfekt mat å lage både når du skal ha mat til en liten familie og når du skal lage mat til mange! Det er bare å finne frem en større gryte!

 

Søndag 27. oktober – Stekt laks med saftig couscous

Det ble nesten håndgemeng når vi skulle prøvesmake denne laksemiddagen første gang! Da vi hadde engelsk/indiske Anjali Patak på besøk i Matverkstedet mitt, og alle ville vi ha hele porsjonen alene! For makan til saftig laks, det hadde vi knapt nok spist noen av oss før.

 

Ukens kake – Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Har du festplaner i nærmeste fremtid? Da er dette kaken for deg å bake, for denne lyser fest lang vei av, høy og mørk som den er!

 

Ukens gjærbakst – Pestoknuter i langpanne

Det er bare å glede seg til lukten som brer seg rundt i huset når du steker disse pestoknutene! Det lukter altså så utrolig godt! Og så smaker de like godt også. Det kan man jo bare elske 🙂

 

Ha en strålende fin uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon