I går hadde vi en herlig forsmak på julen her hjemme. Både sviblene, julelysene, pinnekjøttet og champagnen fikk plass på bordet og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til fortsettelsen! Sviblene står her fremdeles, men resten får vike plass i noen uker til, tenker jeg.

Det er ikke så mye jul over ukemenyen ennå heller, men massevis av gode og raske hverdagsmiddager og, forhåpentligvis, noen helgefavoritter som faller i smak.

Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 18. november – Kinesisk wok med herlig saus (sponset innlegg)

Dette må være en av de kjappeste og enkleste wokene å lage! Skikkelig god er den også! Love it!

 

Tirsdag 19. november – Fiskekaker med remulade

Det er jo en grunn for at klassikere er nettopp en klassiker. Fiskekaker med hjemmelaget remulade er så enkelt og godt. Lag fiskekakene selv – oppskriften står inne i blogginnlegget – eller kjøp ferdige i butikken. Men vit at det å lage sine egne fiskekaker er riktig så enkelt og greit.

 

Onsdag 20. november – Marinert kylling med couscous og brokkoli

Ja, det er helt klart mulig å lage veldig god mat uten å bruke mye tid på kjøkkenet!

Heldigvis er det ikke sånn at all god mat krever lang tid! Couscous er aldeles strålende når tempoet skal opp. Det samme er rømmeklatten istedenfor saus.

 

Torsdag 21. november – Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Dette er en mild og kremet suppe som etter min mening passer til både lunsj og middag hvilken som helst dag i uka.

Og det er helt perfekt å bruke opp tørt brød til brødkrutongene – også om du har grovt brød liggende.

 

Fredag 22. november – Quesadillas med kylling og sopp

Bestandig en slager å sette på bordet!

 

Lørdag 23. november – Pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon

Torsk er en lettlikende fisk. Den har ikke spesielt mye smak i seg selv, men tar velvillig opp smaker fra det den blir tilberedt og servert sammen med. Her er det erter og sprøstekt bacon som får ta følge med den hvite, flakete fisken. Gode, klassiske kombinasjoner.

 

Søndag 24. november – Kjøttgryte med rotgrønnsaker og potetstappe

På denne tiden av året må det liksom være en gryte på bordet i løpet av helgen. Det kan være både en kjøttgryte, som dette, en fiskegryte eller en herlig veggisgryte! Det viktigste for meg er at det smaker godt og fyller huset med den beste lukten som finnes!

 

Ukens kake – Eplekake med vaniljekrem

Eplekaker er en fantastisk oppfinnelse! Det er jo så utrolig godt! Jeg har noen epler liggende i kjøleskapet nå som begynner å bli litt for skrukkete til at de frister for mye å spise dem som de er, men de er helt perfekte å putte i en eplekake!

 

Ukens gjærbakst – Hjemmebakt speltbrød

Her kommer en god oppskrift på et saftig og godt brød bakt med ulike typer speltmel. Her bruker jeg også en spelttype som heter perlespelt. Det er hele speltkornet som er polert. Hvis du ikke har det tilgjengelig, bruker du helkorn av hvete istedenfor.

 

 

En riktig så god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *