Ukemeny for uke 2

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 2

Godt nytt år, kjære deg! Håper du har hatt en strålende fin jule- og nyttårsfeiring og at 2020 har startet bra.

Ukemenyene fortsetter som de slapp i 2019 med to vegetarretter og to fiskeretter hver uke, tre ulike kjøttretter, en gjærbakstoppskrift og en oppskrift på kake eller dessert. Hverdagsmiddagene er forholdsvis kjappe og enkle å lage, og du skal få kjøpt det aller, aller meste av ingrediensene i de helt vanlige dagligvarebutikkene. Jeg vet mange av dere er glade i å ha venner på besøk i helgene, så da prøver jeg å ha middager som passer å servere både til noen få og til mange.

Forhåpentligvis blir du inspirert og får lyst til å lage noe av dette du også.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 6. januar – Pasta med tomatpesto

For meg er det en perfekt start på uken å servere pasta med tomatpesto til middag! Love it!

 

Tirsdag 7. januar – Fiskegrateng med torsk og gulrot

Fiskegrateng bruker bestandig å slå godt an hjemme hos oss iallfall. Det er en fin måte å bruke opp fiskerester jeg har liggende i fryseren også, for hvis jeg kjøper ferdige pakker med rå fisk, er det ikke bestandig antall gram i pakken(e) passer med hvor mye fisk jeg trenger til middagen, så da fryser jeg ned det jeg ikke bruker. Da blir det lett en del små fiskepakker liggende i fryseren. Perfekt å bruke opp i en grateng!

 

Onsdag 8. januar – Kyllingsalat med linser og egg

Har virkelig ikke tall på hvor mange ganger jeg har laget ulike versjoner av denne kyllingsalaten! Kjapp og enkel å lage, lett å tilpasse ut fra hva som finnes i skuffer og kjøleskap, og den blir bestandig godt mottatt i heimen!

 

Torsdag 9. januar – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer

Det hadde vært morsomt å vite hvor mange av dere som har laget denne suppen siden jeg la ut oppskriften i 2011, for det vet jeg er mange! Bildene er ganske nye, men oppskriften er den samme gamle!

 

Fredag 10. januar – Tacosuppe

Vi tar en liten vri på fredagstacoen og satser på en kjempegod tacosuppe denne fredagen!

 

Lørdag 11. januar – Sushisalat

Elsker denne sushisalaten! Går veldig mye fortere å lage denne enn å lage sushi, men smakene er akkurat like gode!

 

Søndag 12. januar – Kjøttgryte med rotgrønnsaker og potetstappe

Jeg elsker å spise gode gryter på søndager på vinteren! Da fikser jeg det meste ferdig på formiddagen og lar bare gryten stå i ovnen til vi er klare for å spise middag mange timer senere. Perfekt!

 

Ukens kake – Den beste fyrstekaken

Dette er den perfekte fyrstekaken! Jeg tørr å si det for oppskriften er ikke min! Dette er den originale oppskriften fra Erichsens konditori i Trondheim – de som oppfant fyrstekaken.

 

Ukens gjærbakst – Studentbrød 

Det er tilbake til skolebenken for studentene denne uken også, og da er det kjekt å bli minnet på denne supre oppskriften på brød. Du trenger definitivt ikke å være student for å like brødet, men jeg har laget oppskriften til alle som ikke har en kjøkkenmaskin for å elte sammen en deig med, og til de som ikke har tid til å vente på to lange heveperioder.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon