Ukemeny for uke 2
Godt nytt år, kjære deg! Håper du har hatt en strålende fin jule- og nyttårsfeiring og at 2020 har startet bra.
Ukemenyene fortsetter som de slapp i 2019 med to vegetarretter og to fiskeretter hver uke, tre ulike kjøttretter, en gjærbakstoppskrift og en oppskrift på kake eller dessert. Hverdagsmiddagene er forholdsvis kjappe og enkle å lage, og du skal få kjøpt det aller, aller meste av ingrediensene i de helt vanlige dagligvarebutikkene. Jeg vet mange av dere er glade i å ha venner på besøk i helgene, så da prøver jeg å ha middager som passer å servere både til noen få og til mange.
Forhåpentligvis blir du inspirert og får lyst til å lage noe av dette du også.
Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 6. januar – Pasta med tomatpesto
For meg er det en perfekt start på uken å servere pasta med tomatpesto til middag! Love it!
Tirsdag 7. januar – Fiskegrateng med torsk og gulrot
Fiskegrateng bruker bestandig å slå godt an hjemme hos oss iallfall. Det er en fin måte å bruke opp fiskerester jeg har liggende i fryseren også, for hvis jeg kjøper ferdige pakker med rå fisk, er det ikke bestandig antall gram i pakken(e) passer med hvor mye fisk jeg trenger til middagen, så da fryser jeg ned det jeg ikke bruker. Da blir det lett en del små fiskepakker liggende i fryseren. Perfekt å bruke opp i en grateng!
Onsdag 8. januar – Kyllingsalat med linser og egg
Har virkelig ikke tall på hvor mange ganger jeg har laget ulike versjoner av denne kyllingsalaten! Kjapp og enkel å lage, lett å tilpasse ut fra hva som finnes i skuffer og kjøleskap, og den blir bestandig godt mottatt i heimen!
Torsdag 9. januar – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer
Det hadde vært morsomt å vite hvor mange av dere som har laget denne suppen siden jeg la ut oppskriften i 2011, for det vet jeg er mange! Bildene er ganske nye, men oppskriften er den samme gamle!
Vi tar en liten vri på fredagstacoen og satser på en kjempegod tacosuppe denne fredagen!
Lørdag 11. januar – Sushisalat
Elsker denne sushisalaten! Går veldig mye fortere å lage denne enn å lage sushi, men smakene er akkurat like gode!
Søndag 12. januar – Kjøttgryte med rotgrønnsaker og potetstappe
Jeg elsker å spise gode gryter på søndager på vinteren! Da fikser jeg det meste ferdig på formiddagen og lar bare gryten stå i ovnen til vi er klare for å spise middag mange timer senere. Perfekt!
Ukens kake – Den beste fyrstekaken
Dette er den perfekte fyrstekaken! Jeg tørr å si det for oppskriften er ikke min! Dette er den originale oppskriften fra Erichsens konditori i Trondheim – de som oppfant fyrstekaken.
Det er tilbake til skolebenken for studentene denne uken også, og da er det kjekt å bli minnet på denne supre oppskriften på brød. Du trenger definitivt ikke å være student for å like brødet, men jeg har laget oppskriften til alle som ikke har en kjøkkenmaskin for å elte sammen en deig med, og til de som ikke har tid til å vente på to lange heveperioder.
En god uke til deg!