Fine horn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 45 minutter

Porsjoner: 24

Fine horn

Det var bestandig et stort høydepunkt når vi fikk kjøpe horn med ost og skinke hos bakeren da vi var små. Du vet de hornene som går nesten rundt i sirkel, og som du er omtrent like sulten etter å ha spist, som du var før.

Mine hjemmebakte horn går ikke helt rundt, men de har den berømte horn-bøyen de også! Og de metter litt mer enn barndommens favoritt. Jeg garanterer at de blir skikkelig gode også!

Jeg elsker å kunne ta opp gjærbakst fra fryseren. Det er perfekt både til helgefrokostene, matpakkesmøring og når jeg kjenner behov for å bytte ut de tradisjonelle knekkebrødene til kveldsmat.

Klikk deg inn her for å få tips til hvordan du best mulig tiner gjærbakst.

Ingredienser

Hornene
1 kg hvetemel
100 g store havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
3 dl yoghurt naturell
4.25 dl vann, ca. 25 grader
vann til pensling
valmuefrø

Slik gjør du

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare opp før du har den i bollen. Ha i yoghurten og vannet og elt deigen godt sammen, med kjøkkenmaskinen på laveste hastighet i 13-15 minutter. Skru opp hastigheten på eltingen de siste 2 minuttene. Da er det lurt å stå ved kjøkkenmaskinen sånn at du er sikker på at den ikke hopper ned av kjøkkenbenken.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, det tar om lag 45 minutter.

Dryss litt mel på bakbordet og hvelv deigen ut av bollen. Kna den sammen en gang før du deler den i to like deler. Kjevle hver del ut til en runding på 45 cm i diameter. Løft litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Del opp rundingen i 12 like store deler, som trekantede kakestykker, og rull dem sammen til horn. Jeg bruker å lage et 1 cm dypt snitt midt på ytterkanten av hvert kakestykke før jeg ruller dem sammen ved å starte i ytterkant. Legg hornene over på to bakepapirkledde stekebrett. Form dem i en «U» når du legger dem på plass. Kle stekebrettene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la hornene heve i 25–30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Fyll lunkent vann på en sprayflaske og spray hornene, eller pensle dem med vann, før du drysser over valmuefrøene. Stek begge brettene samtidig til hornene begynner å bli lett brune og er gjennomstekt. Det tar rundt 15 minutter.

La hornene avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon