Jippi! En ny sjokoladelangpanne! Det må vi jo ha, ikke sant? Det blir aldri for mange oppskrifter på det!

Dette er en superenkel oppskrift hvor du bruker cirka 30 sekunder på å røre sammen ingrediensene til kaken – og du trenger ikke å finne fram miksmaster, en bolle og en visp er alt du trenger. Og husker du å ha bakepapir langpannen før du heller i røren, er du da bare 27 minutter unna denne supersaftige langpannekaken.

Dette er en ganske mørk sjokoladekake, men glasuren er til gjengjeld veldig mild og rund i smaken, så de utjevner seg til sammen Vil du ha en mildere kake, kan du halvere kakaomengden i kakebunnen. Da jeg skulle pynte denne kaken gikk jeg ganske så bananas med strøsselflaskene. Det trengs altså ikke så mange runde kuler på toppen av kaken for at den skal smake bra, men den blir litt ekstra festlig med alle fargene på!

Sjokoladelangpanne med kremost- og sjokoladeglasur og masse strøssel

til en liten langpanne, ca. 30 x 24 cm

Sjokoladekaken
450 g hvetemel
350 g sukker
125 g bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 ts natron
2 ss hvitvinseddik
1 3/4 dl solsikkeolje eller en annen nøytral olje
4 1/2 dl vann

Kremost- og sjokoladeglasur
400 g romtemperert naturell kremost
150 g melis
25 g bakekakao
1-2 ts sitronsaft
strøssel etter eget ønske

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene til kaken i en bolle. Bruk vispen til å fjerne eventuelle klumper i melet og kakaoen. Ha i all væsken og rør det kjapt sammen.

Hell røren over i langpannen og sett formen i stekeovnen. Stek kaken i 26-30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La kaken avkjøles på en kakerist.

Når kaken er avkjølt, er det klart for glasur. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det sammen, enten for hånd eller pisk det sammen med en kjøkkenmaskin. Rør til du har en glatt glasur uten klumper. Fordel den utover kaken og dryss over ønsket strøssel.

Kaken holder seg saftig og god i flere dager. Den er også fin å fryse ned.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *