Hvorfor i alle dager har vi ikke scones til frokost oftere i helgene? Det var det unisone spørsmålet fra de tre andre rundt bordet hjemme d ajeg satte helt rykende varme scones på kjøkkenbordet sist. Helt nystekte, varme scones er jo så utrolig godt! Og de er kjappe og enkle å lage.

Har du en matprosessor lager du deigen på et minutt eller to. Det tar litt lengre tid å smuldre smøret inn i deigen for hånd, om du ikke har matprosessor, men smuldringen for hånd er til gjengjeld nærmest som terapeutisk å regne 😉

Det er én viktig regel som gjelder når du lager sconesdeig, og det er at du ikke arbeider mer med deigen enn du akkurat trenger. For det er akkurat da du får det ekstra luftige resultatet!

God bakst!

Scones med havregryn

blir 12 scones

350 g hvetemel
100 g fint sammalt hvetemel
50 g havregryn
1 ts bakepulver
½ ts natron
¼ ts salt
25 g sukker
100 g kjøleskapskaldt smør
200 g gresk yoghurt
2 dl melk

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.

Ha alle de tørre ingrediensene i en matprosessor og kjør knivene rundt til smøret er helt hakket opp. Del smøret i terninger før du har det i.

Ha i yoghurten og melken og kjør knivene rundt akkurat nok til at det samler seg sammen til en deig.

Finn frem et bakepapir og hvelv deigen rett over på papiret. Samle det sammen til en firkant på ca. 20 x 25 cm. Klem deigen ned sånn at den får jevn høyde over det hele. Bruk en kniv til å dele opp sånn at du får 12 stykker. De skal fremdeles sitte sammen, så du skal bare dele opp slik at det blir lett å dra stykkene fra hverandre når sconesene er ferdig stekt.

Dra bakepapiret over på et stekebrett og sett brettet på nest nederste rille i stekeovnen.

Stek sconesene i ca. 30 minutter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Jeg pleier å blande inn litt hakkede hasselnøtter i tillegg. Vanedannende godt. Rett og slett!!

Legg igjen en kommentar til Tone Britt Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *