Chili- og honningmarinert kylling med råstekte poteter
Hvis du har lyst på skikkelig saftig og smakfull kylling til middag, må du gjerne teste ut denne oppskriften! Her gir jeg kyllingen er rask marinering i chili, gurkemeie, soya og honning før jeg steker dem i panna. Og potetene deler jeg i mindre biter før jeg blander med olje, krydder og sesamfrø og steker i stekeovnen.
Dette er en herlig hverdagsfavoritt!
Rømmedressingen som jeg lager til middagen er definitivt den dressingen jeg har laget flest ganger i mitt liv. Den er superkjapp å lage og passer til SÅ mye forskjellig mat. Det er bare å prøve og, forhåpentligvis, bli helfrelst du også.
Ingredienser
1 ts chiliflakes
1 ts gurkemeie
2 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 ss flytende honning
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
600 g kyllingfilet gjerne lårfileten
De råstekte potetene
800 g småpotet
3 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss sesamfrø
250 g cherrytomater
3 vårløk
5 blad timian
Rømmedressing med hvitløk
1.5 dl rømme
1 fedd hvitløk
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Bland sammen alle ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle før du legger i kyllingbitene. La de gjerne ligge i marinaden i 20-30 minutter før du varmer en stekepanne og freser dem på litt over medium varme til de blir gyllenbrune. Ettersom det er honning i marinaden, kan de brenne fast i stekepannen, så følg med og ikke bruk for varm panne.
Skru ned varmen litt, legg over et lokk og la de steke til de er gjennomstekte.
Del potetene i to eller tre deler og ha i en langpanne sammen med oljen, salt, pepper og sesamfrø. Bland det godt sammen. Stekes i ca. 25 minutter.
Når det er igjen 10 minutter av steketiden, legger du tomatene i langpannen også og lar de steke med.
Ha rømmen til dressingen i en skål. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør inn. Smak til med salt, pepper og sitron.
Del opp vårløken i småbiter og dryss både vårløkbitene og basilikumbladene over ved servering.
Hvordan currypaste bruker du i blomkål og linsesuppen?? Står ingenting om det!
Jeg bruker litt forkjellige paster, ut i fra hva jeg har tilgjengelig, så tilpass gjerne mengden ut i fra hvor sterk paste du bruker. Den jeg har brukt i linsesuppen er nok helt middels i styrke.
Men tenkte du på red curry paste?
Vet ikke hva du mener med currypaste
red currypaste blir bra!
Skal lage chilimarinerte kylling med råstekte poteter, i oppskriften står det at jeg ska legge tomaten i langpanne de siste 10 minuttene d er igjen av steketiden, så jeg lurer på om det skal stå kyllingen istedenfor?
Siden det ikje er tomater i oppskriften?
Oi, oi, oi! Det skal stå cherrytomater i oppskriften. Skriver de inn nå med en gang.
God middag!
Hei! Iverz76 lager denne nå! NAM! NAM!
Da håper jeg den smakte skikkelig bra!!
For et nydelig måltid – tusen takk for god oppskrift. Sønnen mente det var den beste middagen på veldig lenge.
ÅÅÅÅÅ!!!! Så hyggelig å høre, Sissel! Tusen takk! Og hils masse til sønnen i huset 🙂