Havre- og chiapudding med bringebær
Å! Så herlig det er å våkne opp til fiks ferdig havre- og chiapudding til frokost! Det er nettopp det som skjer når du rører sammen havregrynene, chiafrøene og bringebærbiola på kvelden, og lar det stå i kjøleskapet til neste morgen.
Havre- og chiapuddingen er også helt genial å ha stående klar når du kjenner sulten komme andre tider på døgnet!
Klikk deg inn her for å få oppskrifter på mange ulike chiapuddinger!
Her topper jeg puddingene med friske bringebær, noen hakkede mandler og gresskarkjerner. Her er det selvfølgelig fritt frem til å bruke det du måtte ha for hånden. Ofte bruker jeg frosne bær istedenfor friske, for frosne har jeg bestandig liggende i fryseren. Jeg bruker Biola med bringebærsmak i denne versjonen. Du kan bruke både vanlig melk og plantebaserte versjoner hvis du heller vil det.
PS! Dagsdosen av chiafrø bør ikke overstige 2 ss.
Ingredienser
2 dl bringebærbiola
0.5 dl lettkokte havregryn (25 g)
2 ss chiafrø (25 g)
Til servering
5 mandler
1 ss gresskarkjerner
5 bringebær
Slik lager du havre- og chiapudding med bringebær
Rør sammen Biolaen, havregrynene og chiafrøene i en bolle eller et glass og sett det i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten.
Hakk opp mandlene og dryss både dem, gresskarkjernene og bringebærene over ved servering.
Kos deg!
Hei!
Havre- og chiapudding er sååå godt om morgenen! I tillegg til det du bruker blander jeg i litt flaksalt og honning. Flytende honning er også godt… Solsikkefrø blander jeg i grøten eller har oppå når den lages. Bygg- og havre ( gullbygg ) OK ist for bare havre, – er bygg fortsatt sunt tro?🤔 Mye kan være godt i og på kjøleskapgrøt 😂😂😂
Hilsen kjøleskapgrøtmaker Anny
Herlig, Anny! Og bygg er fremdeles sunt 😉
Bruker du store eller lettkokte havregryn?
Jeg bruker lettkokte! Skal skrive det inn i oppskriften også 🙂
Hvor mange kcal tilsvarer denne?
Hei Marte! Det vet jeg dessverre ikke.