Fluffy amerikanske pannekaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Fluffy amerikanske pannekaker

Når jeg har lyst til å være skikkelig helt i helgene, lager jeg amerikanske pannekaker til frokost til resten av gjengen! Det er bestandig akkurat like poppis og jeg har prøvd meg gjennom mange ulike oppskrifter oppigjennom.

Klikk deg inn her for å få oppskrift på amerikanske pannekaker med bacon!

Er det egentlig forskjell på amerikanske pannekaker, sveler og pletter? Ja, det er det! Amerikanske pannekaker er ofte litt tørrere i konsistensen enn sin vestlandske søster – altså svelene. Og så er de amerikanske pannekakene enda litt mer fluffy i konsistensen. Og det er ikke så rart at de blir, for det går ganske mye bakepulver i pannekakerøren.

Har du også lyst på en amerikansk start på dagen? Da kan du jo teste ut denne oppskriften!

LES MER: Har du frosne blåbær liggende i fryseren, lager du hjemmelaget blåbærsyltetøy på noen få minutter! Klikk deg inn til oppskriften her!

PS! Jeg har i det siste erstattet vanlig melk med skummet kulturmelk, som jeg synes gir enda bedre pannekaker, så test det gjerne ut du også.

Ingredienser

Amerikanske pannekaker
100 g smør
450 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
0.5 ts natron
1 ts salt
3 egg
5.25 dl melk
0.5 sitron

Slik gjør du

Smelt smøret.

Ha alt det tørre i en bolle og rør det sammen. Bruk gjerne en visp sånn at du er sikker på at du får fjernet alle eventuelle melklumper.

Pisk raskt sammen eggene før du har dem, det smeltede smøret, melken og sitronsaften i bollen og rører det sammen. Du skal ikke røre mer enn du trenger. For mye røring vil gjøre de ferdige pannekakene mindre luftige og litt hardere i konsistensen.

Varm en takke eller en tørr stekepanne til medium varme. Fordel ca. 2 spiseskjeer med røre til hver pannekake og stek til det har blitt masse små bobler på oversiden. Vend pannekakene og stek dem ferdig.

Du trenger ikke å bruke smør eller olje når du steker pannekakene.

Hvis du bruker stekepanne, og det derfor tar litt tid å få alle pannekakene ferdig, kan du holde de ferdigstekte varme i stekeovnen.

Server pannekakene med godt blåbærsyltetøy, og kanskje litt bacon og maple syrup hvis du har det.

God frokost!

6 kommentarer til “Fluffy amerikanske pannekaker”

  1. Hei. Disse fikk jeg lyst til å prøve. Hvis man får røre til overs, kan man sette den i kjøleskapet eller fryse den ned til senere?

    • Hei Solvor!
      Rører som inneholder natron egner seg ikke å stå lenge, for natronen begynner å boble i røren. Jeg har aldri prøvd å fryse den ned, men det tror jeg skal gå bra. Så frys eventuelle rester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon