Fluffy amerikanske pannekaker
Når jeg har lyst til å være skikkelig helt i helgene, lager jeg fluffy amerikanske pannekaker til frokost til resten av gjengen! Det er bestandig akkurat like poppis!
Klikk deg inn her for å få oppskrift på amerikanske pannekaker med bacon!
Er det egentlig forskjell på amerikanske pannekaker, sveler og pletter? Ja, det er det! Amerikanske pannekaker er ofte litt tørrere i konsistensen enn sin vestlandske søster – altså svelene. Og så er de amerikanske pannekakene enda litt mer fluffy i konsistensen. Og det er ikke så rart at de blir, for det går ganske mye bakepulver i pannekakerøren.
Har du også lyst på en amerikansk start på dagen? Da kan du jo teste ut denne oppskriften!
LES MER: Har du frosne blåbær liggende i fryseren, lager du hjemmelaget blåbærsyltetøy på noen få minutter! Klikk deg inn til oppskriften her!
PS! Har du brukt denne oppskriften før? Da husker du kanskje at det var vanlig melk i den og ikke skummet kulturmelk. Jeg har endret oppskriften litt! Velger du å bruke vanlig melk, må du også ha i en liten skvis med sitronsaft sammen med melken. Begge versjoner blir veldig gode!
Ingredienser
100 g smør
450 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
0.5 ts natron
1 ts salt
3 egg
5.25 dl skummet kulturmelk
Slik lager du fluffy amerikanske pannekaker
Smelt smøret.
Ha alt det tørre i en bolle og rør det sammen. Bruk gjerne en visp sånn at du er sikker på at du får fjernet alle eventuelle melklumper.
Pisk raskt sammen eggene før du har dem, det smeltede smøret og melken i bollen og rører det sammen. Du skal ikke røre mer enn du trenger. For mye røring vil gjøre de ferdige pannekakene mindre luftige og litt hardere i konsistensen.
Stekepanne eller takke?
Det går helt fint å steke de amerikanske pannekakene på både takke og i en stekepanne. Har du en takke, går det fortere for da kan du steke flere pannekaker om gangen.
Samme hva du bruker, starter du med å varme enten takken eller stekepannen til medium varme. Fordel ca. 2 spiseskjeer med røre til hver pannekake og stek til det har blitt masse små bobler på oversiden. Vend pannekakene og stek dem ferdig.
Du trenger ikke å bruke smør eller olje når du steker pannekakene!
Hvis du bruker stekepanne, og det derfor tar litt tid å få alle pannekakene ferdig, kan du holde de ferdigstekte varme i stekeovnen.
Server pannekakene med godt blåbærsyltetøy, og kanskje litt bacon og maple syrup hvis du har det.
God frokost!
Hei. Disse fikk jeg lyst til å prøve. Hvis man får røre til overs, kan man sette den i kjøleskapet eller fryse den ned til senere?
Hei Solvor!
Rører som inneholder natron egner seg ikke å stå lenge, for natronen begynner å boble i røren. Jeg har aldri prøvd å fryse den ned, men det tror jeg skal gå bra. Så frys eventuelle rester.
Nam, det så godt ut! Takk for oppskriften 🙂
Å hyggelig å høre, Nick!
Kan pannekakene fryses når de er ferdigstekt?
Kjekt å ha noen liggende til å putte i matboksen.
Jeg har aldri gjort det, men det tenker jeg skal gå ritig så bra, Kristine!
Beste oppskriften på amerikanske pannekaker jeg har prøvd! Utrolig fluffy og gode 😊 Fryste ned de som ble til overs, og det gikk helt fint å spise de opptinte også.
Juhuuuuu! Så hyggelig å høre!