Ukemeny for uke 13

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 13

Med oppfordring fra myndighetene om å holde seg mest mulig hjemme og å handle litt stort (men ikke hamstre) sånn at man slipper å gå i butikken hver dag, er ukens middagsforslag basert på mange ting som vi vansligvis har stående i skuffer og skap. Og i fryseren.

Da jeg spurte dere for ca. 1 år siden, og hva dere har liggende i fryseren, kunne jeg iallfall konkludere med at fryseboksene deres var riktig så fulle, så da er det kanskje litt å finne frem og endelig få brukt opp der også!

Frukt og grønt er jo stort sett ferskvarer, og jeg bruker det i ukemenyen også, så da er oppfordringen fra meg: skriv handleliste og handle inn for hele uka på en gang!

Lager du mat fra ukemenyen, eller fra bloggen ellers også, så legg gjerne ut bilde på Instagram og tagg det med #frutimian. Og er du glad i å bake, har jeg en egen bakegruppe på Facebook. Den heter Fru Timians bakegruppe. Bli gjerne med der og legg ut bilder av din bakst!

Ønsker deg en fin uke! Og husk; Nyt livet (så godt det lar seg gjøre i disse tider) og nyt maten!

 

Mandag 23. mars – Skikkelig kjapp fiskegraten

Jeg er egentlig litt over kanten i forhold til hva som er en grateng eller ikke – tror jeg iallfall – med denne fiskegratengen, for her finnes ikke den minste antydningen til hvit saus, som det jo er vanlig å ha som en base i norsk fiskegrateng. Men ettersom jeg allerede har fiskegratenger av det slaget allerede godt representert på bloggen – her er oppskrift på fiskegrateng uten makaroni og her finner du en med makaroni – tenkte jeg tiden var moden for denne versjonen. Her moser jeg potetene og fisken rett og slett sammen før jeg gratinerer det i stekeovnen noen minutter. I Frankrike kaller de dette for brandade, jeg kaller det bare kjapp fiskegrateng!

 

Tirsdag 24. mars – Lettvint grønnsakssuppe

Mange av oss har rotgrønnsaker liggende nederst i kjøleskapet, og det er bestandig kjekt å få rensket ut innimellom sånn at ting blir brukt opp før det blir for innskrumpet og dårlig.

Denne grønnsakssuppa er en kjær favoritt hos meg.

 

Onsdag 25. mars – Tacopanne medkylling og chorizo

Tar jeg en liten sjanse her nå, når jeg foreslår tacopanne på en onsdag? Det er jo litt unntakstilstand for tiden, så jeg sjanser på! Denne tacopannen bruker å bli godt mottatt både på onsdager og fredger!

 

Torsdag 26. mars – Arvefisken

I oppskriften her bruker jeg torsk, men har du andre fiskeslag liggende i fryseren, må du veldig gjerne bruke det istedenfor. Dette er en genial rett å bruke opp frosne fiskerester på!

 

Fredag 27. mars – Indisk linsesuppe og nybakte naan

Ser du lengst inne i skuffen skal du se at du finner er pakke med linser som har stått der riktig så lenge og som du fullstendig har glemt av! Dette er dagen for å finne dem frem og å gi dem en mulighet til å skinne skikkelig!

 

Lørdag 28. mars – Hjemmelaget lasagne

Jeg kjenner mange som har store lager med kjøttdeig liggende i fryseren, så her kommer en god grunn for å tine en pakke eller to til alle dem. Jeg har bestandig lasagneplater og massevis av hermetisk tomat stående, så det er ikke mye jeg trenger å kjøpe inn til denne.

 

Søndag 29. mars – Skinkestek med kjempegode grønnsaker

Vi går for en skikkelig klassikert denne søndagen: skinkestek med gode grønnsaker! Og skulle det være sånn at fryseren din rommer en oksestek eller elgstek istedenfor en skinkestek, ja så bruk den istedenfor.

Klikk deg inn her for å komme til en guide over hvilken kjernetemperatur ulikt kjøtt bør ha for å få det beste resultatet!

 

Ukens kake – Sjokoladekake med to ingredienser!

Sjokolade og egg er det eneste du trenger for å lage denne sjokoladekaken! Og så litt melis hvis du vil drysse den som jeg har gjort her, men det er ikke nørvendig, altså.

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker

Det er ikke mange grammene med gjær du trenger til disse eltefrie rundstykkene, så da kan du rasjonere ut gjærbruken om du har vært heldig nok å få tak i.

Og får du lyst til å prøve deg på en surdeigsstarter i disse tider, finner du link til det her.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon