Grillede lammekoteletter med ponzumarinade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 20 minutter

Porsjoner: 4

Grillede lammekoteletter med ponzumarinade

Med hjemmepåske på de fleste av oss er det bare å finne frem vaskebøtta og gjøre grillen klar for sesongen! Jeg har iallfall rengjort min og har tjuvstartet med disse knallgode lammekotelettene, som jeg har marinert i ponzusaus før grillingen. Og så har jeg grillet grønnsakene også og laget en knall ponzusaus som jeg fordeler over ved servering.

Nå i påsken bruker det å være ganske så enkelt å få tak i lammekoteletter i butikken. Skulle du derimot ikke finne det, funker dette supert med nakkekoteletter av svin også. De må grilles litt lenger sånn at de blir gjennomstekte.

Ponzu er en soyasaus som er smakssatt med riseddik og sitron. Jeg elsker den ferdige ponzuen fra Kikkoman. Den er superfresh i smaken og passer like godt å bruke i en marinade og dressing, som jeg gjør her, og til sashimi. Jeg bruker gjerne en teskje eller tre når jeg skal lage en kjapp vinaigrette til hvilken som helst salat også.

God grillmiddag til deg!

PS! Du får kjøpt Kikkoman Ponzu i Meny, Spar, Coop Prix, Coop Mega, Obs!, de største Kiwi-butikkene og på Bunnpris.

Ingredienser

Lammekotelettene
2 cm fersk ingefær
2 fedd hvitløk
1 bunt koriander
1 dl kikkoman ponzu
2 ss solsikkeolje
2 ss flytende honning
8 lammekotelett(er)

Grønnsakene
1 brokkoli
1 blomkål
4 ss solsikkeolje

Ponzusausen
75 g usaltede cashewnøtter
2 cm fersk ingefær
0.25 rød chili
1 bunt koriander
2 vårløk
0.5 dl kikkoman ponzu
1 ss solsikkeolje
2 ts hoisinsaus
1 ts flytende honning

Til servering
kokt ris

Slik gjør du

Rens og finhakk ingefæren og hvitløkfeddene til marinaden. Korianderen kan du grovhakke. Jeg liker best å marinere i en zip-pose, så jeg har akkurat har hakket opp i zip-posen sammen med Kikkoman Ponzu, solsikkeolje og den flytende honningen, og rører det god sammen.

Så er det bare å ha i lammekotelettene, klemme på plass zipen og vri og vende nok på posen til at marinaden kommer rundt alle kjøttstykkene.

La lammekotelettene marineres i kjøleskapet over natten, hvis du har tid, eller på kjøkkenbenken i ca. 1 time, hvis det passer best.

Del opp brokkolien i så lange stilker som du greier. Her har jeg først brukt en grønnsaksskreller nedover brokkolistilken før jeg deler den opp. Hvis blomkålen er tett og fast, kan du skjære den i ca. 1 ½ tykke skiver, som jeg har gjort her. Det fungerer bare for midten av blomkålen, så resten blir i vanlige buketter.

Fordel olivenolje over grønnsakene og legg dem klare til å bli grillet.

Til ponzusausen starter du med å riste cashewnøttene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Så finhakker du ingefæren og chilien og hakker opp korianderen. Vårløken skjærer du i tynne ringer. Ha dette i en skål sammen med Kikkoman Ponzu, solsikkeoljen, hoisinsausen og den flytende honningen. Rør det sammen.

I og med at det er olje i marinaden, trenger du ikke å bruke mer olje på lammekotelettene når du skal grille dem. Legg dem på en varm grill og grill i 3-5 minutter på hver side. Pass på at de ikke blir brent. Grilltiden avhenger av hvor tykke kotelettene er. Disse her er ca 2 ½ cm tykke.

Grønnsakene fordeler du utover grillen og griller ca. like lenge. Har du mange småbiter fra blomkålen, kan det være lurt å grille dem i en aluminiumsform.

Ha halvparten av cashewnøttene i ponzusausen og dryss resten over all maten ved servering.

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon