Jeg tror landets befolkning kan deles i to! De som liker dill og de som absolutt ikke liker det. De færreste jeg har snakket med har et likegyldig forhold til denne grønne krydderurten. Ha ha ha.

Jeg er skikkelig svak for dill og elsker å bruke det i kompaniskap med både fisk og skalldyr, og sammen med en del eggeretter (for eksempel en god omelett med dill i eller ved siden av) og når man lager råstekte poteter! Det er skikkelig digg!

Og det er alt dette jeg har hatt i tankene når jeg har laget dillpestoen min. Den egner seg skikkelig godt å bruke som en pesto – rørt ut i kokende vann og god olivenolje – blandet med olivenolje og poteter i biter (til råstekte poteter) og utblandet i rømme, som jeg har gjort her.  Her er det stekt ørret og gode grønnsaker som slår følge, men det kan også være annen sjømat, eller du kan bruke det som dipp til potetgull. Nam!

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Ørret med Fru Timian dillpestorømme

til 4 personer

Ørreten
600 g ørretfilet, gjerne med skinnet på
salt og pepper
2 ss olivenolje

Dillpestorømmen
1 ss Fru Timian dillpesto
2 ss rømme eller creme fraiche

Tilbehøret
1 bunt asparges, delt i to
200 g aspargesbønner
200 g cherrytomater
2 ss olivenolje
salt og pepper

kokte poteter til servering

Dryss salt og pepper over fisken. Stek den i oljen i en panne på forholdsvis høy varme, med skinnsiden ned til skinnet har blitt gyllebrunt og sprøtt. Skru ned varmen, vend fiskestykkene og stek fisken ferdig.

Rør sammen Fru Timian dillpestoblanding (ikke ferdig utblandet med kokende vann og olje, som det står på pakken, bare den tørre blandingen) og rømmen.

Kok begge aspargestypene i 2 minutter før du har dem i en stor stekepanne sammen med olje, salt og pepper og freser på medium varme i noen minutter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *