Ukemeny for uke 21

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 21

Gratulerer med dagen, alle sammen! Jeg håper dere har hatt en fin 17. mai og at dere gleder dere til en ny uke. Her hos oss er det masse rester som står i kjøleskapet, så mandagen blir det garantert restemiddag. Kanskje tirsdag også. Vi får se. Har du også rester stående, så tilpass gjerne oppskriftene her sånn at du får brukt opp de restene du har stående.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 18. mai – Pastasalat med svinefilet

Jeg tenker å bruke denne pastasalaten som utgangspunkt når jeg lager middagen i morgen, men jeg bruker opp kyllingrestene, som vi har i kjøleskapet, istedenfor å bruke svinefilet. Og så har jeg i resten av den salaten som står der også. Det tror jeg blir bra.

 

Tirsdag 19. mai – Pasta penne med grønnsaksragu

Pasta og tomatsaus er en akkurat like populær middag å servere hjemme hos oss hver eneste gang! Og ragu betyr en tykk saus. Egentlig en tomatisert kjøttsaus, men her har jeg altså kuttet kjøttet og bare gått for resten av innholdet.

 

Onsdag 20. mai – Stekt ørret med fennikel .squash og råstekte poteter

Det er faktisk lite som gleder mitt matlagingshjerte mer enn når jeg kan servere en enkel og kjapp hverdagsmiddag som er skikkelig sunn og som hele familien elsker! Dette er en sånn middag!

 

Torsdag 21. mai – Kristi Himmelfartsdag – Tante Torhilds kyllingform

Denne er bestandig en stor slager å servere!

 

Fredag 22. mai – Tomatrisotto

Å, hvilken herlig middag dette er! Jeg blir skikkelig glad bare jeg ser på disse bildene! Jeg håper at du også nærmest kan kjenne smaken av bare å se på bildene. Og det beste av alt, dette er en rask og enkel hverdagsmiddag!

 

Lørdag 23. mai – Lekker laks med aprikos- og tomatsaus

Det er virkelig ikke hver dag jeg serverer pent danderte middager på tallerken her i huset, til det er min forkjærlighet til store rause fat for stor. Men, da jeg lagde denne retten første gang var jeg i et småjålete humør og kjente trangen etter å plassere alle elementene helt riktig på en à la carte-tallerken komme over meg. Og perfekt som det ble, det drister jeg meg til å si, har den blitt servert slik etterpå også. Når det er sagt, er det fullt mulig å servere denne fantastiske laksen på serveringsfat slik at hver enkelt kan forsyne seg også.

 

Søndag 24. mai – Ostegratinerte kjøttboller i tomatsaus

Dette er middagen som det er helt umulig å bli lei!

 

Ukens kake – Sitronformkake med kremostglasur

Det er noe herlig traust og akkurat passe gammeldags med formkaker! Det kan i grunn dukke opp en bestemor rundt nærmeste hjørne før du vet det.

 

Ukens gjærbakst – Saftig rugbrød med gulrøtter, chiafrø og solsikkekjerner

Jeg elsker dette rugbrødet! Det er ikke et rent rugbrød, men en lik mengde sammalt rugmel som vanlig hvetemel. Og med litt havregryn i tillegg. Og så bruker jeg revet gulrot i brødet. Ganske mye også, og da jeg tok disse bildene, brukte jeg både gul, oransje og lilla gulrot. Det er derfor du kan se lilla flekker i brødet.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon