Ukemeny for uke 22

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 22

Det er jammen meg ganske vanskelig å lage en ukemeny som rent værmessig skal passe hele landet! For med mange hundre mil i avstand, kan det fort være skiføre ett sted og badevær ett annet. Jeg blir jo preget av været rundt meg der jeg er, men om jeg nå foreslår en grilloppskrift til middag en dag det høljer ned der du er, så kan grillpannen være et godt alternativ.

Kalenderen forteller oss at vår straks går over i sommermånedene – hu og hei hvor utrolig fort det går! – så nå er det ikke lenge før de norske grønnsakene begynner å komme. De første aspargesene har kommet, og det er nok ikke lenge før de får følge av både poteter, blomkål og andre kålsorter. Nå har vi så masse deilig å glede oss til.

Det blir våre blomkål og asparges å finne i ukemenyen for uka som kommer også! Håper du blir fristet til å teste ut noen av oppskriftene. Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 25. mai – Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Denne tomatsuppa er kjempemild og god – og den bruker å være skikkelig poppis hos både småunger og voksne! Har du tørt brød liggende i brødboksen, er det helt perfekt å bruke opp for å lage disse brødkrutongene.

 

Tirsdag – 26. mai – Kylling, pølser og grønnsaker i langpanna

Langpannemiddag er og blir en sann fornøyelse å lage!

 

Onsdag 27. mai – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Hjemmelagde fiskepinner er og blir veldig godt!

 

Torsdag 28. mai – Bacinsurret kylling med pestopoteter

En god, gammel familiefavoritt her!

 

Fredag 29. mai – Pasta med blomkål og chili (sponset link)

En av mine virkelig store svakheter her i livet er pasta! Det er noe av det aller beste jeg vet! Helt fra den aller enkleste pastaen til den litt mer luksuriøse varianten. Dette er en herlig, enkel middag – men med masse følelse av luksus, spør du meg 😉

 

Lørdag 30. mai – Pinseaften – Laks innbakt i filodeig

Nam! Det er kjempegode smakskombinasjoner i denne staselige laksemiddagen! Her bruker jeg filodeig, men finner du ikke det i butikken, kan du også bruke butterdeig.

 

Søndag 31. mai – 1. pinsedag – Tomahawk med grønnsaker og tzatziki

Lag det på grillen eller inne i stekepanna! Dette blir knallgodt samme hva! Tomahawk er entrecôtestykke med beinet fremdeles på, fra et storfe. Om du ikke finner det i butikken, kan du bruke entrecôte istedenfor.

 

Ukens kake – Verdens beste rabarbrapai!

Jeg vet denne rabarbrapaien har en STOR FANSKARE! Har du prøvd den ut? Jeg sier bare; Klar, ferdig bak!

 

Ukens gjærbakst – Kanelboller!

Det er ikke mye som slår en nystekt kanelbolle!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon