Disse burgerne ble skikkelig saftige og gode! Masse gode smaker, passe chunky biter og de holder fint i fasongen.

En av de tingene som forundrer meg litt med mange av de ferdige vegetarproduktene som selges i butikkene, er at de inneholder så utrolig store mengder soya og andre ting som jeg ikke legger i sunnhetsboksen. For, i mitt hode, skal vegetarmat være et sunt og godt alternativ til kjøtt eller fisk. Ikke det at all mat skal ha et sunnhetsperspektiv, men jeg liker å vite hva jeg spiser og iallfall ikke tro at jeg spiser noe som er bra, men som egentlig ikke er det.

Jeg synes det er kjekt å ha ferdige veggisburgere liggende i fryseren, så dette er en ganske stor oppskrift. Jeg singelfryser dem ned før jeg steker dem, så er det enkelt å tine akkurat så mange som jeg trenger.

Ja, jeg vet at ingredienslisten er lang, men alt er bare godsaker! Og mye av det, tipper jeg på er ting du allerede har liggende på kjøkkenet.

Skikkelig saftig vegetarburger

blir 10 burgere

Veggisburgerne
250 g sjampinjong
100 g gulrot
100 g brokkoli
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 boks, 230 g, svarte hermetiske bønner
50 g valnøtter
50 g parmesan
50 g cheddar
75 g spinat
225 g lettkokte havregryn
2 egg
2 ss olivenolje + litt olje til grillingen
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ½ ts salt
godt med nykvernet pepper

Tomat- og paprikasalat
nok til 4 burgere

200 g cherrytomater
1 rød paprika
4-5 grener kruspersille
4-5 grener basilikum
2 ss god olivenolje
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Rømmedressing
nok til 4 burgere

2 dl rømme
1 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
en liten skvis sitronsaft

Resten av tilbehøret
hamburgerbrød
ruccola
1 avokado

Det meste til burgerne skal hakkes i en matprosessor, men ettersom det er såpass mye, er det lurt å dele det opp i flere porsjoner og så blande det i en bolle til slutt. Jeg delte opp i tre porsjoner da jeg lagde disse.

Sjampinjongene kan du ha hele i matprosessoren, mens gulroten, brokkolien og løken er greie å dele i litt mindre biter før du har i.

Du vil ikke at alt skal moses helt, så det beste er å bruke pulsknappen på matprosessoren. Da har du best kontroll. Puls 4-5-6 ganger. Sjekk underveis. Hell det over i en stor bolle og gjenta.

Jeg bruker å pulse med rundt halvparten av havregrynene, mens resten drysser jeg og blander rett i massen. Eggene, oljen og krydderet blander jeg også rett i den store bollen.

Arbeid deigen nok sammen til at den sitter sammen. Ikke arbeid mer med den enn du trenger.

Væt fingrene med vann og form til burgere. Hver av disse burgerne er på ca. 130 gram. Du kan selvfølgelig lage dem litt mindre – og få enda flere – om du heller vil det.

Pensle burgerne med olje på begge sider før du legger dem over på en varm grill. La dem grille i 3-4 minutter på hver side. Vend på dem innimellom. Legg på en skive med cheddar de siste minuttene, så den akkurat rekker å smelte ned i burgeren.

Del tomatene og paprikaen i små terninger og finhakk persillen og basilikumbladene. Bland det i en bolle sammen med olje, salt og pepper. Og til rømmedressingen, river du hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Varm hamburgerbrødene, del avokadoen i skiver og less på med masse salat på burgerne.

Enjoy!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *