Ukemeny for uke 33

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 33

Å hvilken herlig helg jeg har hatt med grillfest i gata og bursdagsfeiring – begge godt innenfor helsemyndighetenes reguleringer 😉 – deilig mat, trening og MASSE SOL! Kjenner at dette var en perfekt kombo for kroppen!

I morgen bærer det av gårde med studentflyttelasset til eldstemann. Jeg er jo så glad for han for alt han står foran, men kjenner det blir rart at han ikke skal være her hjemme i hverdagene. Hvem skal spise opp all restematen nå? Og hvem skal holde meg oppdatert om hvem av Formel 1-kjørerne som gjør det best til enhver tid, eller hvilken karbonsåle som gir den ultimate løpeskoen! Du vet; alle disse temaene som egentlig ikke ligger ditt hjerte nærmest, men som du lærer om – og tross alt blir litt interessert i – fordi de du er glad i er så engasjert i dem. Jeg kan forøvrig melde om at forrige helgs Formel 1-løp ble usigelig spennende de siste rundene ettersom flere mistet dekkene og det ble stort drama! Ha ha ha!!!

Med hverdagen tilbake for de fleste av oss, er hverdagsukemenyen tilbake her på bloggen også. Her er det kjappe og gode middager i ukedagene, og så tar det kanskje litt mer tid å lage helgematen.

Hver uke har jeg 2 vegetarmiddager og 2 fiskemiddager i ukemenyen, mens de siste 3 dagene veksler mellom rødt kjøtt, svinekjøtt og kylling. Det skal forhåpentligvis være noe for enhver smak, med andre ord.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 10. august – Lettvint squash- og tomatsuppe

Har du squash i hagen? Jeg trodde jeg hadde det, men når planten begynte å vokse oppover istedenfor bortover, skjønte jeg det var agurk og ikke squash! Ha ha ha! Så da får jeg heller kjøpe squashen i butikken. Nå er iallfall den norske squashen i sesong!

 

Tirsdag 11. august – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Jeg har en stor forkjærlighet til middager som kan lages ferdig i langpannen i stekeovnen. Nesten ingen oppvask og når alle forberedelsene er gjort, er det bare å sette seg ned og vente. Herlig!

Her er det grønnsaker og koteletter som blir plassert i langpannen. Så lager jeg er erte- og myntepuré som jeg serverer til. Skikkelig forfriskende og god!

 

Onsdag 12. august – Laks med salat og potetomelett

Laksefileter er bestandig et sikkerstikk når det kommer til middag hjemme hos oss. Her får laksefiletene følge av en frisk salat med fetaost og rødløk og en stor, stekt potetkake.

 

Torsdag 13. august – Ostegratinert blomkål med sprøstekt bacon

Når den norske blomkålen endelig er moden, er det bare å fråtse mest mulig i den! Det er jo så godt! Ostegratinert blomkål er, og blir en kjær klassiker!

 

Fredag 14. august – Sommerens beste veggisburger

Jeg ble skikkelig fornøyd med både smaken og konsistensen på denne veggisburgeren! Det håper jeg du blir også om du tester den ut.

 

Lørdag 15. august – Arvekyllingen

Tilbake til hverdagen betyr også at Arvekyllingen kommer tilbake på menyen! Har du testet den? Den bruker å være skikkelig poppis hos de som får den servert!

 

Søndag 16. august – Sashimi med mango og koriander

Å hvilken lykke det er å kunne spise denne maten! Dette synes jeg er fantastisk vakker og eventyrlig god mat på samme tid. Når den da i tillegg føles både rensene og godgjørende for hele kroppen, sier det seg selv at dette er skikkelig poppismat!

 

Ukens kake – Smuldrepai med blåbær

Jeg elsker smuldrepaier! Så enkelt er det med den saken!

 

Ukens gjærbakst – Langpannebrød med havregryn

Dette er et kjempegodt matpakkebrød!

 

En strålende fin uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon