Supersaftig sjokoladekake!
Dette tror jeg jammen er den saftigste sjokoladekaken jeg har laget! Supersaftig, supergod og superenkel å lage! Det er jammen meg ikke verst! Til selve kakebunnen rører du bare kjapt sammen alle ingrediensene med en sleiv før du heller røren i en smurt form og steker den. Herlig!
Og så er den akkurat passe mektig! Og det liker iallfall jeg godt når det kommer til sjokoladekaker! Den er derfor helt perfekt sammen med et glass melk eller en sterk kopp med kaffe. Yummy!
Jeg bruker små sjokoladechips i kaken, både lyse og mørke, men om du ikke har det, går det også veldig fint å grovhakke sjokoladeplater.

Ingredienser
75 g mørk sjokolade
75 g lys kokesjokolade
250 g hvetemel
225 g sukker
25 g bakekakao
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
2 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
2 dl vann
0.75 dl solsikkeolje
50 g rømme
Glasuren
100 g romtemperert smør
200 g melis
30 g bakekakao
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
kakestrøssel
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm med smør eller olje oppover kantene. Legg et bakepapir i bunn.
Bruker du sjokoladeplater, starter du med å grovhakke både den lyse og den mørke sjokoladen. Har du sjokoladechips, slike små knapper, har du dem bare rett i en bolle sammen med alle de tørre råvarene til kakebunnen. Bland det sammen med en visp sånn at du fjerner alle mel- og kakaoklumper.
I en annen bolle blander du sammen vann, solsikkeolje og yoghurt/rømme. Hell det over den tørre blandingen og rør det kjapt sammen. Hell det over i den smurte kakeformen og sett den i stekeovnen.
Stek bunnen i ca. 35 minutter. Jeg bruker ikke kakepinne her for å sjekke om den er gjennomstekt, bare forsikrer meg om at toppen på kaken er ganske så fast og fin.
La kaken avkjøles på en bakerist før du forsiktig tar av kakeringen og setter bunnen over på et serveringsfat.
Til glasuren har du alt, unntatt kremfløten i en bolle og pisker det sammen til det blir en tykk og klumpfri masse. Det tar litt tid, så ha tålmodighet, for det vil først virke som om det bare er pulver med litt smørbiter i, men fortsett å pisk, så blir det bra. Når du har fått den tykke, klumpfrie konsistensen, tilsetter du kremfløten i en stråle mens du pisker den inn. Nå vil glasuren bli luftigere og lettere. Fortsett piskingen i ca. 2 minutter.
Fordel glasuren over kaken.
Kaken smaker best når den er romtemperert, men bør oppbevares i kjøleskapet dersom den skal stå en stund. Husk da å ta den ut fra kjøleskapet i god tid før servering.
Kos deg!







Er det andre ting jeg kan bruke istedenfor yoghurt eller rømme. ?
Liker ikke noen av delene 😳
Hei Ben t e!
Det blir ikke noe smak av rømmen eller yoghurten, men du kan bruke vanlig melk og så tilsette 1 ts med sitronsaft eller eddik i tillegg 🙂
Dumt spørsmål, men hva skal ovnen stå på om man ikke har varmluft?
Hei Issalinn!
Ingen spørsmål er dumme 😉
Du kan øke temperaturen med 10 grader. Da steker du kaken på nest nederste rille. God bakst!
Denne ser kjempegod ut! Men Skal det ikke være egg i??
Hei Elisabeth!
Ingen egg i denne kaken 🙂
Hei, hva kan jeg erstatte sukker med, iallefall slik at det ikke blir 225 g?
Du kan jo prøve å bare halvere sukkermengden. Det vil gjøre litt med konsistensen på kaken, men hvis du ikke vil ha så mye sukker i den, er det verdt å prøve.
Skal ikke sjokoladen (plater) til røren smeltes?
Hei Camilla!
Nei, sjokoladen skal ikke smeltes. Det skal være sjokoladebiter i røren, og så smelter dem når kaken stekes 🙂
Hei fru Timian
Tenkte å lage denne kaken i dag – er det riktig at det ikke skal være noe egg i denne kakerøren?
Det stemmer, Line! Ingen egg i denne kaken. God baking!
Hei,
Kan man bruke større form til kaken?
Dobler man bare oppskriften? tenker da på form som er 30cm
Hei, Laila! Ja du kan bake den i en større form også. For å beregne volum i en kakeform, er det lurt å helle vann i en form like stor som det som står i oppskriften (og skrive ned hvor mye vann det er) og så helle vann i den formen du har tenkt å bruke. Når du vet hvor mye vann som går i begge, kan du lett beregne forholdet mellom den minste og største og så finne ut hvor mye du må gange opp oppskriften for at den skal passe i den formen du bruker. Steketiden kan variere litt når man endrer form. Lykke til!
Helt fantastisk kake. Bakes i dag, for andre gang. Og blir garantert ikke den siste.
Å så hyggelig å høre, Tove!
Hei:)
Kan kremfløte erstattes med noe annet? Eller droppes helt?
Hei Amani! Du trenger kremfløten å piske inn for å få konsistensen på glasuren.
Hei, ser veldig god ut! Lurer på om det stemmer at 1 toppa ss rømme er 50 gram?
Hei Bente! Ja, det stemmer.