Sjokoladecookies
Hei! I dag har vi tatt over verkstedet, og vi har laget digge cookies!
Dere kjenner oss kanskje igjen fra vi lagde tortellini med med chili og brokkoli for 6 år (!) siden. Nå er vi tilbake på verkstedet og vi vil dele denne supergode cookieoppskriften med dere.
Om du ikke vil steke alle cookiene der og da, kan du gjerne fryse ned deigen i kulene du lager, så kan du steke opp etterhver som du trenger. Da må du beregne litt lengre steketid.
Åse og Lea da de lagde den gode tortellinimiddagen for 6 år siden.
fremdeles like blide!
Ingredienser
125 g sukker
225 g mykt, brunt sukker
2 ts vaniljesukker
225 g smør helt mykt
1 egg
1 eggeplomme(r)
75 g mørk sjokolade
150 g melkesjokolade
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
Slik gjør du
Bland sammen alle tre sukkertypene i en bolle og ha i smøret. Smøret skal være helt, helt mykt. Rør det godt sammen med sukkeret. Så har du i egget og eggeplommen og rører det inn. Det går fint å røre alt sammen for hånd.
Hakk opp sjokoladen i grove biter og bland sammen med hvetemelet, bakepulver, natron og salt. Så heller du det over i bollen med sukker- og smørblandingen og rører det sammen.
Sett deigen i kjøleskapet og la den avkjøles i omtrent 30 minutter.
I mellomtiden setter du stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og finner frem noen stekebrett som du kler med bakepapir.
Ta deigen ut av kjøleskapet. Lag små kuler av deigen. Bruk gjerne en isskje. Plasser fem cookies på stekebrettet, med god avstand. De flyter ut mye når de stekes.
Stek cookiene midt i stekeovnen i 12-14 minutter. La de ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist.
Nyt med et glass iskald melk!
Denne uka skal flere av oppskriftene dine prøves – pluss kookies. Er glad jeg kan jeg slå opp i ukesmenyene dine Og bli inspirert
Å så hyggelig å høre! Tusen takk!
Hei går det an å lage dine sjokolade Cookies glutenfri bytte ut hvetemel med møblerende fin blanding?
Ja, det vil jeg tro skal gå veldig bra, Lisbeth! Lykke til!