Det er ganske morsomt å se hvordan innholdet i kjøleskapet forandres ut fra hvilken tid på året vi er inne i, og nå er det massevis av rotgrønnsaker, en pakke med lammekjøtt og en stor skål med sprø, norske epler som ligger klart til fortæring her hos meg! Det er en fantastisk mattid vi er inne i nå!

Det er høststemning i ukemenyen også! Og, forhåpentligvis tilpasset både dere som har høstferie denne uken og dere som er på jobb. Jeg håper at du blir fristet til å teste ut noen av ukens oppskrifter!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 5. oktober – Pasta arrabbiata

Arrabbiata betyr sinna på italiensk, og dette er rett og slett pasta med en småsinna tomatsaus. Eller, du kan gjøre sausen akkurat så sinna som du vil. Min bruker å være såpass sinna at det pipler frem noen svettedråper i pannen! Herlig!

 

Tirsdag 6. oktober – Kyllingsnitsel med potetstappe og fennikelsalat

Her er det så masse gode smaker samlet sammen på et fat, folkens! Griljerte og krydrede  kyllingfileter som jeg sprøsteker i olje og smør, servert sammen med potetstappe og fennikelsalat. Nam!

 

Onsdag 7. oktober – Urtebakt ørret og poteter med dillpesto

Å, jeg blir så glad av mat som dette! Masse lekre farger, kjempegode smaker og supersaftig fisk! Og så er det en skikkelig enkel middag å lage! Bedre enn det kan det jo ikke bli!

 

Torsdag 8. oktober – One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater

Jeg elsker disse alt i ett-grytene hvor hele middagen gir én eneste gryte i oppvask i etterkant. Og det vet jeg at dere gjør også! Håper denne versjonen også faller i smak!

 

Fredag 9. oktober – Supergod fiskesuppe

Oh la la! Rekk opp hånda alle som elsker en skikkelig fiskesuppe! Det blir en god start på helgen hvis det starter med denne!

 

Lørdag 10. oktober – Couscous med sammekjøtt, fetaost og granateple

Åh! Dette er en supergod middag! Så masse gode smaker samlet på et serveringsfat!

 

Søndag 11. oktober – Knallgod grønnsakssuppe med pesto

Jeg er særdeles svak for å spise grønnsakssuppe på italiensk vis – med å servere basilikumpesto til suppen!

 

Ukens kake – Ostekake med eplebiter

Denne ostekaken med eplebiter og smuldretopping er beestandig en av høstens store oppturer!

 

Ukens gjærbakst – Rund loff

Hvis jeg får en skive (eller to) med nystekt loff foran meg, er det ikke mye mer jeg trenger! Litt godt smør eller en liten skål med god kaldpresset olivenolje. Mmmm! Eller kanskje en skål med hjemmelaget aïoli. Fy flate det er godt!

Klikk deg inn her for å få oppskriften på hjemmelaget aïoli!

En god uke til deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *