Kaldhevede rundstykker med sesamfrø og valmuefrø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter

Porsjoner: 16

Kaldhevede rundstykker med sesamfrø og valmuefrø

Å kaldheve rundstykker er helt genialt når du har lyst på nystekte rundstykker til frokost, men ikke føler for å stå opp i otta. Det eneste som trengs for å lage disse, er plass til å sette formen med rundstykkene i, i kjøleskapet over natten.

Når jeg kaldhever rundstykker, som her, bruker jeg veldig sjelden å forheve deigen. Jeg elter den bare sammen og ruller ut til rundstykker med en gang. Deigen er litt vanskeligere å rulle ut når den ikke er hevet, men smaksmessig greier jeg ikke å kjenne forskjell på de ferdigstekte rundstykkene om deigen får forheve eller ikke.

LES MER! Sånn baker du KNALLGODE MELKERUNDSTYKKER

God bakst!

Ingredienser

Rundstykkene
100 g grovt sammalt rugmel
150 g fullkornshvetemel
50 g lettkokte havregryn
375 g hvetemel
1 ts salt
0.25 pk gjær
2 ss olivenolje
5.25 dl vann, ca. 25 grader

Toppingen
sesamfrø
valmuefrø

Slik baker du kaldhevede rundstykker med sesamfrø og vaømuefrø

Kle en liten ildfast form med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Smuldre fersk gjær rett i bollen. Ha i væsken og elt deigen på lav hastighet i 10–12 minutter. Skru opp hastigheten og elt kraftig i 2 minutter. Da bruker jeg å holde på kjøkkenmaskinen så jeg ikke risikerer at den hopper ned av benken 😉

Dryss et tynt lag på benken og hvelv ut deigen. Den den i 16 like store biter og rull dem ut til boller. Ettersom deigen ikke er forhevet, er den litt vanskeligere å rulle, men det går helt greit allikevel.

Ha vann i en bolle, og valmuefrø og sesamfrø i hver sin lille bolle.

Dypp rundstykkene først i vannet, så enten i valmuefrøene eller sesamfrøene før du plasserer dem i formen. Dekk formen løst med plastfolie og sett den i kjøleskapet til neste dag.

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og la de stå på kjøkkenbenken i 30-40 minutter. Du kan også sette dem over en kjele med dampende vann for å få dem varme litt fortere.

Sett formen på nest nederste rille i stekeovnen og stek rundstykkene i 15-25 minutter. Steketiden avhenger av hvor kalde/varme de er før du setter dem i stekeovnen og hvor godt formen de står i, leder varme. Stikk gjerne et steketermometer midt i ett av rundstykkene for å sjekke om de er gjennomstekte. De skal ha en kjernetemperatur på 96 grader.

God bakst!

Teksten fortsetter under annonsen

2 kommentarer til “Kaldhevede rundstykker med sesamfrø og valmuefrø”

    • Hei Marit! Om du ikke har mulighet til å sette brettet i kjøleskapet over natten, er det bedre å la selve deigen stå ute på benken, før du ruller dem ut til rundstykker. Da må du også redusere gjærmengden sånn at du bruker i underkant av 1/4 pakke. Hvis du har et kaldt soverom, kan brettet eventuelt stå der over natten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon