Ukemeny for uke 49
Nå er julemusikken skrudd på og adventsstjernene hengt opp, så da er det klart for advent! Jeg elsker adventstiden, med masse lys i gatene, lukten av julebakst og planlegging av julegaver. Jeg prøver etter beste evne å etterleve hva jeg skrev i juleboken min, som kom ut i 2005 (!), at det er viktigere å kose seg i adventstiden enn at alt støvet i kjøkkenskapene skal være borte og alle julekakene perfekte!
Jeg kan se at det er mange som har startet med julebaksten allerede, både ut fra trafikktallene på bloggen og ut fra alle be fine bildene som blir lagt ut på Fru Timians bakegruppe på Facebook. Søk deg frem til den, om du også har lyst til å bli medlem.
Du finner tips til litt julebakst nederst i ukemenyen også. Håper du liker både de og middagstipsene som kommer!
Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 30. november – Ovnsbakt torsk med korianderpesto
Dette har på kort tid blir en av mine favorittmiddager! Torsken tilbereder seg nesten selv og den korianderpestoen er altså bare SÅ GOD! Så om du ikke har testet den ut ennå, kommer dagens anbefaling!
Tirsdag 1. desember – One pot-pastapanne med gode grønnsaker
Er du klar for en one pot-middag? Jeg er bestandig klar for en ny og kjapp, enkel og god middag, så jeg satser på at du også er det!
Onsdag 2. desember – Kyllingwraps med avokado og rømme
Superkjapp og god middag!
Torsdag 3. desember – Pasta carbonara
Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage denne klassikeren: pasta carbonara! Ikke trenger du mye tid heller, for den er riktig så kjapp å lage!
Fredag 4. desember – Gratinerte kjøttboller med tomatsaus og pasta
Det er litt sånn middag som både passer å servere på en helt vanlig ukedag – for det tar kortere tid enn du kanskje frykter å lage kjøttboller – og den er også helt perfekt å servere i helgen. Dette er jo skikkelig kosemat!
Lørdag 5. desember – Saftig laks med couscous, yoghurtdressing og granateplekjerner
Granateplekjerner er både vakre og gode! Og de passer perfekt å servere til denne saftige laksen!
Søndag 6. desember – Vegetarkaker med ertestuing og kokte mandelpoteter
Disse vegetarkakene er kjempefine å servere til julemiddagen – hvis du (som jeg) har noen rundt middagsbordet som ikke spiser kjøtt. De er fine å fryse ned, så da kan du jo både teste dem ut nå og lage mange nok til å fryse ned til julemiddagen også.
Ukens julebakst – Sarah Bernard
Å disse konfektkakene er nesten uimotståelige gode! Ettersom de skal fryses, er de også kjekke å lage i god tid før julaften.
Ukens gjærbakst – Safrankringler
Skal du bake én gjærdeig denne uken – la det bli denne! Disse safrankringlene er bare så utrolig gode!
En god uke til deg!
Hei.
Så mye spennende og god mat du legger ut.!! Så inspirerende!! Tusen takk!
Kjøleskapgrøten lager jeg til meg selv. Jeg bruker frukt og bær i den, etter hva jeg har for hånden. ALt er godt. Og så deilig med ferdig frokost. Bare å kose seg, og samtidig få i seg viktige stoffer og nærende mat. Kan det gjøres enklere?!
Fargeglade og enkle middager er en glede!! Blir alltid inspirert av å lese hva du har gjort!
God ny uke!
God advent!
Tusen takk for så hyggelig melding, Karen! Ha en riktig god advent du også!