Jeg elsker lukten av rødkål og surkål som koker i kjøkkenet på julaften! Andre dager i året også, men spesielt på julaften. For når denne lukten blander seg med duftene fra stekeovnen, hvor ribba står, ja da har julefreden senket seg over huset og vi alle gleder oss til julemiddagen!

Å koke sin egen rødkål er en riktig så takknemlig jobb, for det er ikke store jobben som trengs å gjøres for å lage den gode smaken. Den trenger å koke ca. en time for at den skal bli så mør som du ønsker.

Vil du ha en helt stressfri julaften? Da kan du også koke rødkålen dagen før og så bare varme opp igjen på selve dagen.

LES OGSÅ! Sånn lager du langtidsstekt ribbe med garantert sprø svor!

Rødkål

4-6 porsjoner

1 kg frisk rødkål
50 g smør
25 g sukker
1 ss rødvinseddik
1 ss worcestersaus
1 dl rødvin
1 dl rød bærsaft (du kan bruke 2 dl god saft istedenfor vin)
1­–2 ts salt
noen runder med pepperkvernen

Ta av det ytterste laget av blad på rødkålen. Del kålen i to og skjær den opp i tynne strimler. Ikke ta med stilken.

Ha smør, sukker, eddik, worcestersaus, vin, saft, 1 ts salt og litt pepper i en kasserolle og la det koke opp. Legg i rødkålen, skru ned til laveste varme, sett på et lokk og la det småkoke i ca. 1 time. Rør rundt innimellom for å forsikre deg om at kålen ikke setter seg fast eller koker tørt. Tilsett eventuelt litt mer vann eller saft.

Smak til med eventuelt litt mer salt og pepper. Rødkålen er ferdig kokt når den er myk.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *