Ovnsbakt ørret med spinat og tomat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Ovnsbakt ørret med spinat og tomat

Ovnsbakt ørret med spinat og tomat er rett og slett en knallgod middag! Superlettvint og perfekt å servere til hele familien! Beklager min fullstendige mangel på ydmykhet! Ha ha ha! Men jeg vet at dere er like glade som meg i middager hvor du bare bruker noen minutter for å “slenge sammen” noen ingredienser som etter en stund i stekeovnen forvandler seg til et herlig lite måltid!

Og jeg bruker bokstavelig talt bare noen minutter på preppingen også. Jeg håper at du faller like pladask som meg for middagen!

LES MER: Se fra når Erna Solberg lagde ovnsbakt ørret med spinat og tomat sammen med meg!

For å sette smak på fløtesausen, som jeg heller over fisken og grønnsakene, bruker jeg FRU TIMIANS DILLPESTO som jeg bare rister ut i fløten. Genialt, spør du meg 😉 Dillpestoen er en tørr blanding som både kan brukes for å lage en klassisk pesto (da rører du blandingen ut i litt kokende vann og god olivenolje), til en dressing (utblandet i rømme eller yoghurt) eller som her, blandet med fløte.

Her bruker jeg ørret, men du kan selvfølgelig også bruke laks på akkurat samme måte.

PS! Husk å vask spinaten godt dersom den ikke er vasket når du kjøper den.

LES MER! Finn både DILLPESTOEN og andre smaksfavoritter i nettbutikken!

Ingredienser

Ovnsbakt ørret
2 vårløk
1 rød paprika
200 g spinat
800 g ørretfilet uten skinn og bein
200 g cherrytomater
1 ts fru timians chilisalt
nykvernet pepper
4.5 dl matfløte
3 ts fru timians dillpesto
0.5 lime
ruccola
vårløk

Ris
6 dl vann
0.5 ts salt
4 dl fullkornsris

Slik lager du ovnsbakt ørret med spinat og tomat

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Start gjerne med risen. Kok opp vann og salt før du har i risen. Legg over et lokk og kok risen i 10 minutter. Ta kjelen av varmen, men la lokket være på, og la risen stå i 10 minutter. Da er den ferdig og klar for servering.

Skjær vårløkene i tynne ringer og paprikaen i strimler. Dersom ørreten har skinn, fjerner du det og deler fileten opp i passende stykker.

Fordel all spinaten i bunnen av en ildfast form. Ha over vårløken, paprikastrimlene og cherrytomatene før du fordeler fiskestykkene på toppen.

Krydre dem med salt/chilisalt og pepper. Rist sammen mafløten og Fru Timian dillpesto og hell det over fisken og alt i formen.

Sett formen i stekeovnen og stek i 18-20 minutter. Da skal sausen boble og fisken gjennomstekt.

Skvis litt limesaft over fisken når du tar den ut av stekeovnen og dryss gjerne over litt ruccola og én eller to vårløk, skåret i ringer.

Ønsker deg en god middag med ovnsbakt ørret, spinat og tomat!

2 kommentarer til “Ovnsbakt ørret med spinat og tomat”

  1. Har du noe alternativ dersom jeg ikke har dillpestoen din og ikke rekker å bestille den før jeg skal lage retten? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon