Å! Ser ikke dette herlig godt ut? Så friske farger og smaker! Da må det jo være en vinner, ikke sant?

Tabbouleh er en salat med blant annet bulgurhvete og massevis av flatbladet persille. Alle ingrediensene er skåret eller hakket fint opp. Og så er den altså superfrisk i smaken! Love it!

Som med de fleste populære oppskrifter rundt om, finnes det mange ulike måter å lage tabbouleh på, og noen har mye bulgurhvete i, mens andre har lite. Og det er mulig at det egentlig er helt feil å ha i hjertesalat, men jeg liker det i min tabbouleh, så da har jeg det i.

LES MER: Sånn lager du falafler

LES MER: Sånn lager du kibbeh

Tabbouleh er supert å servere sammen med noen gode stykker grillet kjøtt, et fiskestykke eller å ha på et mezebord – se bildet nederst.

LES MER: Sånn lager du labneh

PS! Jeg bruker vanligvis mer flatbaldet persille enn du kan se på bildene, men jeg fant ikke mer i butikkene her jeg bor da jeg skulle ta bildene.

Tabbouleh

tilbehør til 4 personer eller som en del av et mezebord

100 g bulgurhvete
4 vårløk
15-16 cherrytomater
1 agurk
1 hjertesalat
2 store potter flatbladet persille
10-12 blader mynte
3-4 ss god olivenolje
saft av 1 lime
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Ha bulgurhveten i en sil og legg hele silen i en bolle med kaldt vann. La bulgurhveten svelle i 7-8 minutter. Så løfter du bare silen ut av vannet og klemmer ut så mye vann av bulgurhveten som du greier.

Skjær vårløken i rynne ringer, tomatene og agurken i småbiter og hakk opp salaten og urtene. Bland alt dette, inklusive bulgurhveten i en stor bolle.

Rør sammen olivenoljen, limesaften, salt og pepper og hell over salaten. Bland det godt sammen.

Jeg liker best å servere salater på fat, og ikke i boller, sånn at alle de lekre fargene kommer til sin rett.

Kos deg!

På bildet ser du KIBBEH, HUMMUS, LABNEH, FALAFLER, TAHINI og TABBOULEH. (klikk på de enkelte navnene for å komme til oppskriften)

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *