Ukemeny for uke 15
Er du klar for en ny uke? Det er jeg! Etter mange uker i lockdown håper jeg at livet kan åpnes bitte litt mer i slutten av uka! Det hadde jo vært hyggelig å kunne gå ut å spise litt deilig mat snart! Foreløpig får vi lage all maten hjemme – som vi har gjort nesten hele det siste året!
Jeg håper du blir fristet av det du finner i ukemenyen denne uken også! Det skal forhåpentligvis være noe for enhver smak.
Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 12. april – ITALIENSK MINESTRONE MED BASILIKUMPESTO
Her kommer dagens tips fra meg: Ha en svær skje med herlig basilikumpesto i grønnsakssuppen din!
Tirsdag 13. april – PASTASALAT MED SØTPOTET, TOMATER OG SPEKESKINKE
Kjapp og deilig middag på en tirsdag!
Onsdag 14. april – STEKT TORSK MED OVNSBAKTE GRØNNSAKER OG GUACAMOLE
Om du ikke har prøvd det før, kommer dagens oppfordring her: Test ut smakskombinasjonene i dagens middag! Så gode – og så enkel middag å lage!
Torsdag 15. april – VÅRLIG RISOTTO MED ASPARGES
Lysegrønn og lekker middag!
Fredag 16. april – KINESISKE KYLLINGSPYD MED RIS
Jeg kan ikke garantere at det er akkurat sånn de ville ha lagd og servert disse kyllingspydene i Kina. Det jeg helt klart kan garantere, er at smaken er helt eminent og at kyllingen er skikkelig saftig!
Stifado er én av grytene jeg gjerne kan spise hele året – også på de dagene som er skikkelig varme. Det har jo ikke vært mye snø å se når jeg har spist stifado i Hellas på sommeren!
Søndag 18. april – OSTEFYLTE LAKSEFILETER OG RATATOUILLE
Dette er en god, gammel klassiker i familien – laksefileter fylt med kremost, servert med ratatouille – herlig fransk grønnsakssaus.
Ukens kake – SJOKOLADEFORMKAKE MED SJOKOLADEGLASUR
Smashing god og saftig sjokoladekake!
Ukens gjærbakst – SOLSKINNSBOLLER I TRENGSEL
Disse solskinnsbollene spiser jeg med glede både når jeg lengter etter solen og når jeg kan sitte og se på den!
En god uke til deg!