Spagetti og kjøttsaus med fløte og Fru Timians tomatpesto
Opp med hånda alle som elsker gode og lettvinte hverdagsmiddager! Nå kan jeg jo ikke se deg, men er du litt lik meg, er begge hendene plassert høyt oppe i lufta. Ha ha ha!
Denne middagen lager du på tiden det tar fra å koke opp pastavannet til spagettien er perfekt al dente. Det er kjøttdeig eller karbonadedeig, som jeg bruker her, litt gulrot og løk, masse Fru Timian tomatpesto, fløte og spagetti. En herlig kombo!
LER MER: Klikk deg inn til Fru Timians krydderbutikk her!
Det var Stine, som er ansvarlig for alle krydderkundene, som lagde middagen først, så takk til henne for inspirasjonen!
LES MER: Her ser du oversiken over alle forhandlerne som selger produktene mine!
God middag!
Ingredienser
400 g spagetti
2 ts salt
2 ss olivenolje
500 g kjøttdeig
1 gulrot
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss fru timians tomatpesto
3 dl matfløte
nykvernet pepper
4 vårløk
Slik gjør du
Kok opp vann i en stor kjele. Ha i spagetti og salt og kok etter anvisning på pakken.
Varm oljen i en stekepanne på høy varme og ha i karbonadedeigen. Brun den samtidig som du smuldrer den opp.
Skrell gulroten og del i små terninger og finhakk løken og hvitløkfeddene. Skru ned varmen i stekepannen og ha i grønnsakene. La dem surre med i 2 minutter før du har i tomatpestoen og fløten. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter, så smakene får satt seg.
Smak til med pepper og eventuelt mer salt, om det trengs.
Del vårløken i ringer og dryss over ved servering.
Hi
Du har fantastisk blogg!
Kanskje du kan hjelpe meg. 🙂
Jeg leter etter en tradisjonel norsk oppskrift på bærsaus till ribbe eller annet svinekjøtt.
For eksempel rødbær og tranebær.
Takk på forhånd.
Hei, Andrey! Takk for hyggelige ord! Jeg har oppskrift på tyttebærsyltetøy her på bloggen: https://frutimian.no/2015/09/15/sa-lett-lager-du-tyttebaersyltetoyet-ditt-selv/
Det er det som tradisjonelt blir brukt mest her i Norge. Jeg har ikke med andre bær, dessverre.
Kjempegodt, og så lettvint!! Definitivt slutt på Dolmio-glass her i huset når det gjøres så overkommelig i hverdagen med hjemmelaget. Og tomatpestoen din er super 👏👏
Å så hyggelig å høre, Åse Marie!
Veldig god rett! Og enkel å lage! Til og med den kresne 10-åringen likte det! Takk for tips!
Så hyggelig å høre, Silvia!