Innimellom er jeg så heldig at jeg får med meg når fiskebilen står med full fryser og tilbyr sine varer. Her på landet er det ikke all verdens til fiskeutvalg i de vanlige butikkene, så da er det kjekt å kunne spe på med litt annet innimellom. Sist jeg fylte opp fra fiskebilen, kom blant annet disse ishavsrøyene med hjem.

Ishavsrøyer bruker å ha kjempefint kjøtt og er enkle å lage gode middager av. Det at skinnet sitter på, gjør de også kjekke å steke rett i pannen med skinnsiden ned. Denne gangen har jeg imidlertid lagt dem i en langpanne, krydret og helt over matfløte og stekt i stekeovnen.

Fordi jeg serverer råstekte poteter til middagen – og dem bruker jeg å steke på høy varme – steker jeg også fiskeformen på høy varme, sånn at de kan stå i stekeovnen sammen. Ettersom ishavsrøya er så delikat i kjøttet, og har tynne fileter, er det ikke mange minuttene fiskeformen trenger i stekeovnen. Fisken på bildet, var inne i stekeovnen i 8 minutter. Du må gjerne bruke et steketermometer sånn at du har kontroll på fisken. Når du steker på så høy varme, vil kjernetemperaturen stige en god del etter at du tar formen ut av ovnen, så du må gjerne ta den ut når temperaturen i fiskekjøttet er 50 grader.

LES MER! Stekeguide til perfekt kjernetemperatur på alt du steker!

Dette er en superenkel og kjapp middag!

PS! Du kan også bruke akkurat den samme fremgangsmåten hvis du bruker vanlige laks- eller ørretfileter også! Steketiden kan variere litt.

Kremet ishavsrøye stekt i langpanne, servert med råstekte poteter og salat

til 4 personer

Lakseform
600 g ishavsrøye
2 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
2 dl matfløte
1 rødløk
3 vårløk
12 cherrytomater
noen basilikumblader til servering

Råstekte poteter
800 g poteter
3 ss olivenolje
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ts sesamfrø

Grønnsalat
1 krispsalat
½ hjertesalat
65 g ruccola
1 vårløk

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med potetene, de tar lengst tid. Del dem i mindre biter og ha dem i en langpanne sammen med resten av ingrediensene. Bland det sammen og sett pannen i stekeovnen. Stekes mellom 20 og 25 minutter, avhenger av potettype og hvor store potetbiter du har.

Fordel fiskesidene i en langpanne og krydre med salt og pepper. Hell fløten rundt fisken. Skjær rødløken i halvringer og vårløken i ringer og fordel både dem og cherrytomatene rundt i formen.

Når potetene har ca. 8 minutter igjen, setter du inn fisken i stekeovnen. Stekes til fisken får en kjernetemperatur på 50 grader. Det tar + – 8 minutter.

Mens dette står i stekeovnen, blander du sammen grønnsalaten. Dryss basilikumbladene over fiskeformen før servering.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *