Jeg har testet Cosori Airfryer – er det verdt å kjøpe?

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jeg har testet Cosori Airfryer – er det verdt å kjøpe?

Endelig har jeg fått testet ut å prøve airfryer jeg også! Jeg hadde aldri prøvd airfryer før jeg fikk tilsendt denne fra COSORI, så jeg kan ikke uttale meg om andre airfryere enn denne. Og dette er et betalt samarbeid jeg har med COSORI.

LES MER! Her kan du lese mer om COSORI AIRFRYER!

En airfryer er nærmest som en ministekeovn med en veldig sterk og effektiv varmluftsfunksjon som gjør at det du tilbereder får en sprø overflate, og du får dermed en følelse av at maten er fritert, selv om den ikke er det. Som jo betyr at du skal kunne lage sunnere alternativer til den tradisjonelle friterte maten, men fremdeles beholde den gode smaken.

LES MER: Sjekk ut Tekguide.no sin airfryer-test

Blir maten like god som om den var fritert?

Når du friterer mat i olje, får du både en sprø overflate og du får smak fra fettet som maten har blitt fritert i. Og du får ganske mange kalorier fra friteringen.

Nå har jeg testet flere ulike pommes frites-typer, både vanlig potet og søtpotet fra frysedisken og råstekte potetbiter som jeg ordner selv. Jeg har laget fiskepinner og jeg har tilberedt hjemmelagde vårruller i airfryeren.

Pommes frites
Pommes frites og råstekte potetbiter blir kjempegodt med airfryeren! Til de råstekte potetbitene hadde jeg på litt olivenolje og krydder før steking. Alt fikk en herlig sprø overflate, og jeg synes sprøheten holdt seg fint en god stund etter at maten var ferdig tilberedt.

Resultatet blir best når du ikke har for mye i skuffen på én gang. Og så er det viktig å ta ut skuffen og riste den en gang eller to i løpet av steketiden sånn at potetbitene rører litt på seg.

Godkjent +

 

Vårruller
Jeg elsker vårruller og vi spiser det ganske ofte her hjemme. Og jeg bruker som regel å fritere dem i olje fordi jeg synes det er aller best. Men, det er jo bestandig litt styr med den oljen, friteringen og håndteringen av oljen i etterkant, så det var befriende enkelt å tilberede dem i airfryeren fra Cosori. Jeg penslet dem ikke en gang med olje før stekingen. Bare rullet dem sammen og la dem rett i skuffen.

Det funket skikkelig bra! Det ble hverdagsversjonen av vårruller, og det er slettes ikke verst. Og det ble en ganke så kjapp og enkel middag å lage! Så det kommer jeg definitivt til å gjøre igjen.

Godkjent +

LES MER: Sånn lager du kjempegode vårruller med kjøttdeig, risnudler og masse grønnsaker!

 

Fiskepinner
Både torsk, sei, laks og ørret er fine fiskeslag å bruke når man skal lage fiskepinner. Jeg bruker bestandig å dele fisken i passende pinner, så rulle dem i hvetemel, sammenpisket egg og til slutt tørre brødsmuler og krydder. Og det var det jeg gjorde når jeg testet dem i airfryeren også.

De ble skikkelig saftige og sprø, men her savnet jeg litt smørsmaken som jeg får når jeg steker dem i stekepannen i en blanding av smør og olje. Jeg kunne nok med fordel penslet dem med olje. I andre land er det mye mer vanlig med fettsprayer, som egner seg godt å bruke når man tilbereder mat i airfryer. Her i Norge er det vanskelig å finne gode sprayalternativer, synes jeg. Kanskje en forretningsidé for COSORI? Ha ha ha.

Godkjent

LES MER! Sånn lager du fiskepinner med pommes frites og remulade!

Kan man bruke airfryer til mer enn “fritering”?

Muffins
Etter å ha lest oppskriftsheftet som følger med, og googlet litt, fant jeg ut at airfryeren også kan brukes til baking, så da måtte jeg jo teste ut det også.

Jeg lagde disse muffinsene med squash og sjokoladebiter, og de smakte akkurat likt som når jeg steker dem i stekeovnen. Det er ikke plass til et stort muffinsbrett i airfryeren, men jeg lagde halv porsjon og brukte doble muffinsformer for at de skulle holde formen. Du må bruke litt lavere varme i airfryeren enn i en vanlig stekeovn, og du kan beregne litt kortere tilberedningstid. Jeg stekte mine muffins på 160 grader i 16 minutter.

Så kan man jo spørre om hvofor jeg skal lage dem der hvis jeg har en stekeovn tilgjengelig. Hvis stekeovnen er opptatt med andre ting, så er det jo kjekt å kunne bruke airfryeren. Jeg tenker også at den kan være kjekk å ha med på hytten eller andre steder hvor kjøkkenfasilitetene kanskje ikke er like bra.

Godkjent +

LES MER! Nå på salg! Sjekk ut hjemmesidene til COSORI her!

Konklusjon

CONSORI Airfryeren lager skikkelig crispy pommesfrites og vårruller! Den kan også brukes til baking og som en ekstra og effektiv stekeovn.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med COSORI airfryer. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon