Saftige rundstykker med potet i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 30 minutter

Porsjoner: 18

Saftige rundstykker med potet i langpanne

Revet, fersk potet i en gjærdeig er med på å gi ekstra saftighet til det ferdige bakverket. Deigen er kjempegod å jobbe med, og brødene er gode akkurat som de er, med godt pålegg på eller til en suppe eller gryte.

Poteter kan ha ganske forskjellig væskeinnhold, så det er mulig du må tilpasse deigen din litt underveis i eltingen.

LES MER! Sånn baker du LANGPANNEBRØD MED SPELT OG HAVREKLI

Her plasserer jeg rundstykkene ganske så tett i tett i en liten langpanne på 20 x 30 cm, sånn at de hever inn i hverandre. Du kan også plassere dem på et stekebrett med større avstand til hverandre. Hvis jeg fryser ned rundstykkene, bruker jeg å ta dem fra hverandre før jeg putter dem i fryseposen.

Ingredienser

Rundstykkene
150 g potet
675 g hvetemel
100 g havrekli
50 g sukker
1 ts salt
1 pk gjær
1 egg
0.5 dl olivenolje
3 dl melk, ca. 25 grader
1 egg, til pensling
0.5 ts flaksalt, til strøssel

Slik gjør du

Skrell poteten og riv den på den grove siden på rivjernet. Ha de revne potetene i en bakebolle sammen med alle de tørre ingrediensene til deigen, minus flaksaltet. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare oppi bakebollen.

Ha i egget sammen med olivenoljen og mesteparten av melken og sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet. Elt deigen i 15 minutter. Spe med nok melk til du får en passe deig. Den skal være fast nok til at den samler seg og akkurat begynner å slippe bakebollen øverst oppe, men vil fremdeles oppleves som litt klissete hvis du tar på den. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

Kle en liten langpanne med bakepapir eller smør den godt i bunnen og langs kantene med olje eller formfett.

Dryss et tynt lag mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Kna den sammen før du deler den i 18 like store deler. Rull dem ut til boller og fordel dem i langpannen. Bollene blir stående ganske tett. Da vokser de oppover når de heves.

Dekk til pannen med plastfolie og etterhev rundstykkene i 30–40 minutter, til dobbel størrelse.

Sett stekeovnen på 200 grader. Stek brødet i 25–30 minutter til det er gyllenbrunt og gjennomstekt. Hvelv det ut av langpannen og la det avkjøles på en bakerist.

Reduser steketiden dersom du plasserer rundstykkene på et stekebrett med større avstand.

God bakst!

2 kommentarer til “Saftige rundstykker med potet i langpanne”

  1. Hei, jeg testet med potet I brøddeigen. Tok 1 stor potet til 6 kg mel. Men brødene ble veldig tunge. Vet du hva jeg evt gjorde feil her?

    • Det er vanskelig å si, Lise, men 1 potet til en så stor deig burde ikke være utslagsgivende for at deigen blir veldig tung. Kanskje deigen ikke ble hevet godt nok. Jeg vet ikke. Jeg har iallfall positive erfaringer med å bruke potet i en del deiger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon