Engelskmennene er noe smeder på å finne tid til en god kopp med te og noe å snacke på til drikken. Når de skal skikkelig fine seg, tar de gjerne en tur ut for å innta AFTERNOON TEA eller de smører seg en AGURKSANDWICH eller to hjemme ved kjøkkenbenken.

Eller så tar de seg rett og slett en flapjack til sin sterke kopp med English Breakfast med en skvett melk i. Flapjacks er bakte energibarer med havregryn og som regel godt med smør, brunt sukker og sirup. Gjerne også med tørket frukt.

Her har jeg laget en litt sunnere versjon, hvor jeg har byttet ut mesteparten av fettet og sukkeret med moste bananer istedenfor. Barene blir litt mykere i konsistensen enn når jeg lager den originale versjonen. De holder seg veldig godt i fasongen og tåler å ligge i kjøleskapet i 1-2 uker.

LES MER! Sånn lager du ENERGIBARER MED PEANØTTER!

Disse er perfekte å spise etter en treningsøkt eller når du er fysen på noe godt til te- eller kaffekoppen din.

Kos deg!

Engelske flapjacks

til en form på 20 x 25 cm

150 g kokosfett
100 g honning
400 g banan (3 modne bananer)
50 g mørk sjokolade
375 g lettkokte havregryn
75 g rosiner
½ ts vaniljesukker
½ ts salt
½ ts kanel

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en ildfast form på 20 x 25 cm med bakepapir.

Smelt sammen kokosfett og honning.

Mos bananen godt i en bolle og hakk opp sjokoladen. Bland sammen alle ingrediensene før du hvelver dem over i formen og klemmer alt innholdet godt på plass.

Stek barene i 18-20 minutter, til du ser at den har fått en litt mer gyllen farge på toppen. Ta ut formen og la den stå til avkjøling på en bakerist før du setter den i kjøleskapet i noen timer. Når den er helt kald, skjærer du den opp i passe store stykker med en kvass knit.

Oppbevares lufttett i kjøleskapet.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *