Noen ganger må man bare trå til og kjøre ting fult ut! Som for eksempel når man skal lage disse ostesmørbrødene! For det er en anselig mengde med ost som går med for å få disse herlighetene akkurat så saftige og smakfulle som de skal være. Godt med smør på utsiden av dem, kreves også.

Og du blir virkelig belønnet med supersaftige ostesmørbrød med helt knasende sprø skorpe! Og for å gi ostesmørbrødene et skikkelig kick på smaken, smører jeg på et tykt lag med Fru Timians Chilipesto i tillegg til noen skiver med tomat. Oh la la!

LES MER! Her finner du forhandlerne som selger Fru Timian-produktene, og du finner link til nettbutikken.

Du kan også fint bruke Fru Timians Tomatpesto istedenfor chilipesto.

Finn frem stekepannen og gled deg til et herlig måltid!

Knallgodt ostesmørbrød med Fru Timians chilipesto

gir 2 doble ostesmørbrød

4 skiver loff
30 g romtemperert smør
2 ss Fru Timian Chilipesto – i pulverform
3 ss kokende vann
2 ss god olivenolje
80 g revet ost
60 g fersk mozzarella
4 skiver tomat

Fordel smøret på de fire loffskivene. Smørsidene er sidene som skal vende ut på ostesmørbrødet.

Ha pulveret til chilipestoen i en skål og rør inn det kokende vannet. La det svelle i 30 sekunder før du rører inn olivenoljen.

Fordel chilipestoen på to av loffskivene, da på det som skal være innsiden av ostesmørbrødene.

Så fordeler du over revet ost og fersk mozzarella før du topper med to tomatskiver på hvert smørbrød. Avslutt med en loffskive. Husk å ha smørsiden ut.

Varm en stekepanne eller grillpanne og legg i ostesmørbrødene. Jeg liker å bruke grillpanne, og den har jeg på forholdsvis høy temperatur når jeg steker ostesmørbrødene, og så legger jeg over et lokk for å få god varme også inne i smørbrødene.

For å få rutemønster på ostesmørbrødene, vender jeg dem etter noen minutters steking før jeg vender dem helt rundt og steker på den andre siden. Totalt steker jeg ostesmørbrødene i ca. 10 minutter.

Du kan også bruke et toastjern til stekingen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *