Når du bruker ricotta i kakerøren får du supersaftige kaker! Og ricottaen er veldig taknemlig å sette smaker til. Her får den følge av vaniljesukker, smør og årets modne plommer! Det blir skikkelig godt, kan jeg love.

Denne oppskriften er også helt topp å bruke når du får lyst på en god eplekake. Da er det bare å bytte ut plommene med eplebiter.

Kaken holder seg saftig og god i flere dager, pakket i plast. Den er også fin å fryse ned.

Ricottakake med plommer

125 g smør
225 g hvetemel
225 g sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
4 egg
350 g ricotta
200 g plommer
1-2 ss perlesukker

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen.

Smelt smøret og sett det til side.

Rør sammen de tørre råvarene i en bolle og pisk lett sammen eggene og ricottaen i en annen før du heller det våte, inklusive det smeltede smøret, over det tørre og blander det kjapt sammen.

Del plommene i terninger og bland flesteparten av bitene inn i røren. Hell røren over i den smurte formen.

Fordel resten av plommeterningene og alt perlesukkeret på toppen av kaken.

Stek kaken i 55-60 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Om ikke, steker du noen minutter til før du igjen sjekker.

La plommekaken avkjøles på en bakerist.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Marie!
      Det er en italiensk ferskost – eller det er egentlig ikke en ost, men går inn i den kategorien. Den minner litt om cottage cheese, men har ikke klumpene som den har. Jeg har mange ganger erstattet ricotta med cottage cheese hvis jeg ikke har funnet det i butikken.

    • Hei Tanja! Jeg ville nok brukt halvparten med mascarpone og halvparten med cottage cheese (som du gjerne kan mose med en stavmikser først). Tror det blir ganske tungt om du bare bruker mascarpone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *