Yes! Det er fullt mulig å få skikkelig saftige og sprø kyllingklubber når du bruker airfryer fra COSORI! Du vet; kyllingklubber som du nesten skulle tro er friterte i olje og ikke i en airfryer.

En AIRFRYER er nærmest som en liten stekeovn med en veldig sterk og effektiv varmluftsfunksjon som gjør at det du tilbereder får en sprø overflate, og du får dermed en følelse av at maten er fritert, selv om den ikke er det. Det betyr at du kan lage sunnere alternativer til den tradisjonelle friterte maten, samtidig som den gode smaken beholdes.

LES MER! Her kan du lese mer om de ulike airfryerene som COSORI har!

Når du bruker airfryeren fra COSORI kan du stille inn grader og tid selv, eller du kan benytte deg av de mange forhåndsinnstillingene som allerede finnes i maskinen. Her har jeg brukt programmet for kyllingklubber, og det gir et perfekt resultat. Det er lurt å ta ut skuffen en gang eller to i løpet av steketiden for å vende kyllingbitene. Jeg bruker å vende dem én gang, og så rister jeg på skuffen en gang eller to til i løpet av steketiden.

Jeg tenker at her er det bare å finne frem serviettene og potetgullet og gjøre seg klar til er herlig lite snacksemåltid!

Vil du gjøre det til en hel middag, kan du gjerne servere denne GRØNNSALATEN og  kokt ris til!

LES MER! Her finner du flere oppskrifter hvor jeg bar brukt COSORI airfyer. 

PS! Start gjerne oppskriften dagen før servering sånn at kyllingklubbene kan ligge i marinade over natten.

Supersaftige og sprø kyllingklubber

til 4 personer

2 ts søt, røkt paprika
½ ts chiliflakes
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
3-4 dl skummet kulturmelk
1 kg rå kyllingklubber
300 g hvetemel
100 g semulegryn (kan erstattes av hvetemel)
2 ts hvitløkspulver
½ ts kajennepepper
2 ts tørket oregano
2 ts salt
nykvernet peper
2 ss olivenolje

Ha paprikapulver, chiliflakes, salt og pepper i en zip-pose sammen med kulturmelken og bland det sammen. Ha i kyllingklubbene og rist på posen sånn at marinaden legger seg godt rundt alle kyllingstykkene. Legg posen i kjøleskapet til neste dag eller noen timer.

Bland sammen hvetemel, semulegryn, kajennepepper, oregano, salt og pepper i en bolle. Ta kyllingklubbene ut av marinaden og tørk raskt over dem med kjøkkenpapir. De skal ikke bli helt tørre, men du skal få av mesteparten av marinaden.

Legg kyllinklubbene over i melblandingen og dekk klubbene skikkelig. Pensle dem kjapt med olivenoljen og legg dem over i airfryeren fra Cosori. Fordel dem utover sånn at de ligger minst mulig oppå hverandre.

Sett på airfryeren og trykk på knappen som viser en tegning av en kyllingklubbe. Da settes airfryeren automatisk på 195 grader i 25 minutter.

Ta ut skuffen halvveis i stekingen og vend alle kyllingbitene.

Det er bare å glede seg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samabeid jeg har med COSORI

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Din blogg er blitt en av mine favoritter 😍 Har prøvd flere oppskrifter, og har likt de jeg har laget, mannen min er også svært fornøyd med forandringer i middagsrettene👍😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *