Da er det klart for ny ukemeny igjen! Fy flate, de ukene går jo fortere enn fort! Og med ny uke kommer et ny ukemeny.

Som vanlig kan du finne litt av hvert her i ukemenyen min. Noe kjøtt, noe fisk og noe vegetar. Så da satser jeg på at alle finner noe som de får lyst til å teste ut!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 20. september – LETTVINT RISOTTO MED PAPRIKA

Det er mulig jeg tar meg en for stor frihet når jeg kaller dette risotto, for en risotto skal det jo røres i under hele kokeperioden for å få den helt rette konsistensen. Denne utgaver rører jeg imidlertid veldig lite i. Den får rett og slett gjøre seg ferdig i stekeovnen.

 

Tirsdag 21. september – TORSK MED CHORIZO, TOMATSAUS OG SPINAT

Torsk og chorizo er to smaker som går veldig godt sammen! Smaken av den salte og litt sterke spanske pølsen med masse paprika i, er supergod til den hvite og milde norske torsken! Her bruker jeg tomatsaus og litt ekstra paprikapulver også, for å fremheve den litt eksotiske smaken.

 

Onsdag 22. september – LAMMEBOLLER MED TZATZIKI

Bestandig en favoritt med kjøttboller og tzatziki i en og samme munnfull! Får du ikke tak i lammedeig, kan du bruke kjøttdeig av storfe eller svin istedenfor.

 

Torsdag 23. september – TOMAT- OG GRØNNSAKSSUPPE MED PASTASKRUER

Denne middage ligger på den faste rotasjonen hjemme hos oss! Så enkel å lage – og så god å spise!

 

Fredag 24. september – KJØTTDEIGGRYTE – ONE POT-MIDDAG

Elsker middager som dette!

 

Lørdag 25. september – KYLLING I PANNE MED TOMATER 

Langpannemat er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med langpanneretter er at de nærmest lager seg selv.

Her har jeg laget en festform som jeg har laget mange ganger når det skal serveres masse mat til mange mennesker og når vi bare skal kose oss hjemme selv.

 

Søndag 26. september – NUDELSUPPE MED STEINBIT, SOPP OG MINIMAIS

Er du så heldig å komme over steinbit i butikken, er det bare å slå til! Og skulle du ikke finne det, kan du lage denne nudelsuppen med nesten hvilken fiskesort som er – og den blir god!

 

Ukens kake – OSTEKAKE MED EPLEBITER

Yummy! Dette er skikkelig snadder – bare så du vet 😉

 

Ukens gjærbakst – LANGPANNEBRØD MED SPELT OG HAVREKLI

Ja, vi elsker langpannebrød! Ikke sant? Jeg vet at det er SÅ mange av dere som elsker både dette langpannebrødet med havregryn og dette matpakkebrødet. Her kommer en ny variant: langpannebrød med spelt og havrekli.

 

En god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *