Er det flere enn jeg som elsker eplesesongen? Det er virkelig ikke mye som slår smaken av norske epler i sesong! Så da gjelder det å bruke mest mulig av dem – både til å spise rå og til syltetøy og kaker.

LES MER! Knallgodt hjemmelaget EPLESYLTETØY!

Dette er en klassisk, litt gammeldags, amerikansk eplekake som jeg fant oppskriften til i en gammel amerikansk kokebok som jeg har. Jeg har gjort om litt må målene og tilpasset den litt ut fra min smak. Kaken minner litt om en herlig krydderkake i smaken, som har saftige biter med eple i. Nam!

LES MER! Sånn lager du DEN BESTE KRYDDERKAKEN!

Glasuren har en herlig smak av karamell! Det er bare å glede seg til ferdig kake, folkens!

PS! Kaken er kjempefin å fryse.

Gammeldags amerikansk eplekake med karamellglasur

Kakebunnen
450 g epler
125 g valnøtter
275 hvetemel
300 g sukker
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts kanel
¼ ts malt ingefær
2 egg
125 g mykt smør

Glasuren
100 g smør
150 g mykt brunt sukker
¼ ts salt
2-3 ss melk
250 g melis
1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle en ildfast form på ca. 23 x 32 cm med bakepapir.

Bruker du norske epler med helt tynt skall, trenger du ikke å skrelle dem, men om skallet er litt tykkere, skreller du eplene før du deler dem i terninge rpå ca. 1 x 1 cm. Det skal være 450 gram eple etter skrelling.

Grovhakk valnøttene og bland med eplene. Sett til side.

Bland sammen alt det tørre til kakebunnen i en miksebolle. Ha i eggene og pisk dem inn. Har du en flat grind til kjøkkenmaskinen din, er den best å bruke her. Ha i smøret i mindre biter og pisk alt sammen. Det vil være en forholdsvis tørr røre.

Så har du i eple- og valnøttbitene og pisker dem inn i 1-2 minutter. Eplebitene vil gjøre at røren blir litt løsere.

Hell røren over i formen og fordel den godt utover. Stekes i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt.

La den avkjøles på en bakerist.

Smelt smør, sukker og salt til glasuren sammen i en kasserolle. La det småkoke mens du rører. Det skal koke til smøret og sukkeret har blitt én masse.

Tilsett melken og rør den inn. Det vil bruse litt når du gjør det. Ta kjelen av varmen og rør inn melisen og vaniljesukkeret. Rør til du får en klumpfri glasur. Hell den over kaken.

Da er det bare å glede seg til herlig kake!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei!
    Du skriver at du bruker ildfast form, betyr det at vanlig kakeform ikke bør benyttes? Og avkjøler du kaken i formen på rist, eller tar du den ut av formen for avkjøling? Gleder meg til å teste! Hilsen Kine

    • Hei Kine!
      Du kan gjerne bruke en vanlig kakeform. Det går veldig bra. Jeg avkjøler kaken i formen først, før jeg løfter den forsiktig ut. God bakst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *