Det er klart for en ny ukemeny, så her kommer mine middagsforslag for den kommende uken! Jeg håper at det er flere av oppskriftene som frister deg til å teste dem ut!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 27. september – KJAPP FISKESUPPE

Vi starter uken med en lettvint og god fiskesuppe med kokosmelk.

 

Tirsdag 28. september – ONE-POT MED MAKARONI, SPINAT OG FETAOST

Oh la la! Denne middagen gikk rett inn på favorittlisten min! Så masse gode smaker, i tillegg til at den er kjempelettvint å lage! Den fungerer dessuten like godt som en kald pastasalat dagen etter, og det kan vi like!

 

Onsdag 29. september – KYLLINGSALAT MED CHORIZO OG BYGGRIS

Jeg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også.

 

Torsdag 30. september – COUSCOUSSALAT MED CHERRYTOMATER OG BASILIKUM

Jeg er særdeles svak for kombinasjonen kjapp, enkel og god mat! Det er akkurat det de fleste hverdagene trenger. Helgene innimellom også!

 

Fredag 1. oktober – SOYAMARINERT LAKS MED RIS, MANGO OG PEANØTTER

Når du har lyst til å komme i ekstra godt humør, er det bare å lage dette til middag til seg selv! Det mener nå iallfall jeg! Ha ha ha!  Det er så gode smaker, fantastiske farger og så er det herlig enkelt å lage! Det er en vinnerkombinasjon!

 

Lørdag 2. oktober – KIBBEH – FYLTE KJØTTBOLLER MED BULGURHVETE FRA MIDT-ØSTEN

Libanesisk mat er skikkelig i skuddet for tiden, og det er jammen ikke rart, for det libanesiske kjøkkenet er fullt av deilige smaker!

Disse libanesiske kjøttbollene er litt arbeidssomme å lage, men akk så gode å spise! Inne i blogginnlegget – med oppskriften på kibbeh, finner du også lenke til mange andre gode libanesiske retter, her på bloggen.

 

Søndag 3. oktober – DEN BESTE LAMMEGRYTEN

Himmel og hav hvor svak jeg er for en gryte full av dype, intense smaker og kjøtt så mørt at det nesten faller fra hverandre bare du ser på det en ekstra gang! Det er når en gryte som dette kommer på bordet, du vet at høsten har kommet!

 

Ukens kake – RICOTTAKAKE MED PLOMMER

Fremdeles er de norske plommene i sesong! Og de er supre å bruke i denne plommekaken.

Har du heller lyst på en eplekake? Da bytter du bare ut plommebitene med eplebiter. Kaken holder seg saftig og god i flere dager, pakket i plast. Den er også fin å fryse ned.

 

Ukens gjærbakst – PIZZASNURRER MED MOZZARELLA

Pizzasnurrer er en genial oppfinnelse! Enkelt å lage, lett å ta med seg både i skolesekken og når man skal ut på tur, og – ikke viktigst av alt – veldig godt å spise!

God uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei May! Ricota er en italiensk ferskost som du finner i ostedisken, som regel ved siden av kremoster.
      Om du ikke finner det, kan du bruke cottage cheese istedenfor. Den kan du gjerne kjøre i en stavmikser først sånn at du fjerner klumpene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *