Jepp! Du leste riktig! Det er både poteter og ris i denne one poten. Og den blir kjempegod!

Jeg vet at det er så mange av dere som, i likehet med meg, elsker disse one pot-middagene! Det er jo deilig å kunne lage hele middagen i én og samme panne!

I denne versjonen, bruner jeg kyllingfiletene i gryten først, før jeg tar dem ut og lar de andre råvarene surre i pannen en stund før alt blandes og settes i stekeovnen.One pot-middag med kylling, ris og poteter

til 4 personer

600 g kyllingfilet
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
4-5 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
2-3 cm fersk ingefær
3 dl ris
400 g potet
350 g gulrot
2-4 ss red curry paste*
8 ½ dl kyllingbuljong
2 ss Worcestershiresaus
3 vårløk, til servering
2-4 ss hot sauce – her bruker jeg srirachasaus

*Hvor mye curry paste du bør bruke, kommer veldig an på hvilken sort du bruker. Når jeg lagde retten for å ta bilde, brukte jeg et helt glass (110 g) red curry paste fra Santa Maria, for det er ikke spesielt sterkt. Andre paster kan være mye sterkere, så da må du tilpasse mengden.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.

Del kyllingfiletene i 2-3 biter hver, sånn at de fremdeles er ganske så store biter. Krydre dem med salt og pepper.

Varm halvparten av oljen i en stekepanne med høye kanter eller en jerngryte. Brun kyllingbitene på høy varme med skinnsiden ned (selv om det ikke er skinn på dem). Ta dem ut og legg til side.

Finhakk løken. Hvitløkfeddene og ingefæren kan du rive på den fine siden av rivjernet. Skrap vekk skallet på ingefæren først. Det skal bli ca. 2 ts revet ingefær.

Skru ned varmen på gryten, ha i resten av olivenoljen pluss løk, hvitløk, ingefær, salt og pepper. La det surre i noen minutter, til løken har blitt myk og blank.

I mellomtiden kan du vaske risen godt i kaldt vann. Vask og skyll mange nok ganger til at vannet forblir blankt. Potetene og gulrøttene skreller du og deler i terninger på ca. 1 x 1 cm.

Ha curry pasten i gryten og la den surre med løken i 1 minutter før du har i risen, potetene og gulrøttene. Bland det hele sammen. Hell i kyllingbuljongen (buljongterning eller fond utblandet i vann, eller ordentlig kraft) og Wiecestershiresausen og kok opp.

Legg i kyllingbitene, med den brunede siden opp, før du legger på et lokk og setter gryten i stekeovnen.

Bak gryten i 20 minutter. Ta av lokket og stek videre i 10 minutter. Da skal forhåpentligvis risen ha absorbert væsken og det skal både se og lukte smashing godt.

Skjær vårløken i ringer og dryss over ved servering.

Sett gjerne en flaske med god srirachasaus eller en annen hot sauce på middagsbordet sammen med gryten.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *