Jeg elsker å servere salater på store serveringsfat istedenfor i en bolle, sånn at vi lettere får nyte synet av en herlig, fargerik salat! For fargerike bruker salatene å være, selv de som bare holder seg innenfor ulike grønntoner.

LES MER! Sånn lager du SOMMERENS FAVORITTSALAT!

Én ting jeg synes er viktig når man lager salat, er å smakssette salaten skikkelig. Å lage en vinaigrette med olje, eddik og krydder, en rømmebasert dressing eller rett og slett å krydre salaten med tørt krydder før servering. Her lager jeg en vinagrette som jeg heller over salaten like før servering.

LES MER! Potetsalat + tzatziki = TZATZIKIPOTETSALAT

 

Salat med avokado, kikerter og fetaost

tilbehør til 4 personer

2 pitabrød eller 2 skiver brød
3 ss olivenolje
¼ ts flaksalt
¼ ts ts kayennepepper
1 stor hjertesalat
½ agurk
1 vårløk
1 liten rødløk
4-5 greiner flatbladet persille
1 avokado
100 g fetaost
1 boks, 400 g, hermetiske kikerter

Vinaigrette
1 ss kapers
2 ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Legg pitabrødene eller brødskivene på et stekebrett og fordel utover olivenolje, flaksalt og kayennepepper. Stek brødet i 8-10 minutter. La det avkjøles litt før du deler det i mindre biter.

Skjær eller riv opp hjertesalaten. Del agurken i to langsetter før du deler den i tykke skiver. Vårløken skjærer du i tynne ringer, mens rødløken finhakker du. Persillen kan du grovhakke.

Del avokadoen og fetaosten i store terninger og hell kikertene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Så blander du sammen alle disse ingrediensene.

Finhakk kapersen og rør sammen med resten av ingrediensene til vinaigretten. Hell den over salaten og bland det sammen før du hvelver salaten over på et serveringsfat.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *