Denne middagen er nesten for god for å være sann! Du bruker noen få minutter på å preppe ingrediensene før ovnssteking og koking, så fikser resten seg selv! Love it!

Jeg vet at det er mange av dere som blir glade for tips til nye og gode barnevennlige fiskemiddager. Så da håper jeg at denne frister til å prøve ut!

LES MER! LAKS, RIS OG GRØNNSAKER – ONE POT!

Etter at jeg fant opp DILLPESTOEN min – som er en tørr pesto hvor du kan røre ut hvor mye pesto som du trenger der og da i kokende vann og olivenolje – elsker jeg å bruke den i veldig mange av mine fiskemiddager!

LES MER! Sånn lager du den superpopulære middagen – OVNSBAKT ØRRET MED SPINAT OG TOMAT!

God fiskemiddag til deg!

LES MER! Her finner du både DILLPESTOEN og andre varer fra SMAKSSERIEN min!

Lakseform med mais og tomat

til 4 personer

Lakseform
500 g tomater
2 små bokser mais
600 g laksefilet
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
5-6 ss olivenolje
2 ss Fru Timians Dillpesto – i tørr form
3 ss kokende vann
50 g ruccola eller annen småsalat til servering

Tilbehør
perlespelt eller byggris

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og finn frem en langpanne.

Bruker du store tomater, deler du dem i skiver, mens cherrytomater kan du dele i to før du har dem i langpannen sammen med maisen.

Fordel laksefiletene rundt i formen. Dryss salt og pepper over det hele og fordel 2-3 ss av olivenoljen over det hele også.

Ha Fru Timians dillpestoblanding i en liten skål og rør inn det kokende vannet. La det svelle i 20-30 sekunder før du rører inn resten av olivenoljen.

Fordel ca. halvparten av pestoen på laksestykkene. Resten kan du gjemme til servering.

Stek formen i 15-17 minutter. Hvis du, som jeg, vil ha litt svarte flekker på tomatene, kan du sette på grillelementet de siste 2-3 minuttene.

Kok perlespelten eller byggrisen etter anvisning på pakken, i lettsaltet vann.

Server formen med perlespelt eller byggris, salat og resten av pestoen.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *