Sprøstekte kyllinglår i Cosori Airfryer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter + marinering av kjøttet

Porsjoner: 4

Sprøstekte kyllinglår i Cosori Airfryer

Når du har en COSORI Airfryer, ligger forholdene helt til rette for at du kan tilberede kyllinglårene slik at du får et supersaftig kyllingkjøtt med knasende sprøtt skinn! For airfryeren er ganske så genial å bruke til dette!

Jeg hadde lyst til å teste ut én av de mest populære airfryeroppskriftene på TikTok, og da stakk denne asiatiske kyllingretten seg frem. For hvem kan vel mostå soyamarinert, saftig kylling? Spesielt når den i tillegg byr på spørstekt skinn! Nam!

LES MER: Sånn får du SUPESAFTIGE OG SPRØ KYLLINGKLUBBER I COSORI AIRFRYER

Hva er en COSORI Airfryer

En AIRFRYER er nesten som en liten stekeovn med en veldig effektiv varmluftsfunksjon. Det gjør at maten som tilberedes får en sprø overflate samtidig som saftigheten beholdes. Og da får du en følelse av at maten er fritert, selv om den ikke er det.

LES MER! Her kan du lese mer om alle Cosori Airfryere!

Ingredienser

Sprøstekte kyllinglår
600 g kyllinglår med skinn og bein bare overlårene
1 fedd hvitløk
6 ss soyasaus
1 ss hoisinsaus
2 ts fish sauce kan utelates
1 ss oyster sauce
0.25 ts nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Kokt ris
3 dl jasminris
4.5 dl vann
0.5 ts salt

Til servering
3 vårløk
200 g blandet grønnsalat
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Start med å fjerne beinet på kyllingbitene. Lag et snitt på hver side av beinet før du tar kniven inn under beinet og skjærer utover slik at du løsner beinet fra skinnet.

Ha kyllingbitene i en bolle. Finhakk eller riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha både de og resten av ingrediensene til marinaden i bollen og bland det hele godt sammen.

Har du tid, kan du gjerne la kjøttet marineres, i kjøleskapet, over natten eller i noen timer. Hvis ikke, lar du bollen stå på kjøkkenbenken i 30-40 minutter.

Vask risen godt i kaldt vann, og la den gjerne også ligge i vann i 30 minutter før du koker opp vann og salt, heller av vannet risen har ligget i, og har risen i kjelen. Legg over lokk, la vannet koke opp igjen og kok i 10 minutter. Skru av varmen, men la kjelen og lokket stå i ro i 10 minutter til. Da er risen ferdig.

Forvarm COSORI Airfryeren til 190 grader.

Ta kyllingbitene ut av marinaden og legg dem i skuffen i airfryeren. Jeg ser at noen bruker aluminiumsfolie i bunnen av aifryeren sin, for at den ikke skal bli skitten, men jeg synes stekeresultatet blir best om jeg ikke gjør det. Skuffen er dessuten veldig enkel å rengjøre etterpå. Så jeg legger kyllingbitene rett i skuffen, med skinnsiden opp. Så pensler jeg olivenoljen over bitene.

Stek kyllingen i 12-15 minutter. Åpne skuffen noen ganger for å se hvordan det går med stekingen og å passe på at skinnet ikke blir brent.

Skjær vårløken i ringer og vask og tørk salaten. Ha salaten i en bolle, ha i olje, balsamico og krydder og bland det sammen.

God middag!

Dette blogginnlegget har jeg skrevet som en del av et samarbeid jeg har med COSORI Airfryer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon