Sitronformkake bakt i COSORI Airfryer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 10 minutter + avkjøling

Porsjoner: 9

Sitronformkake bakt i COSORI Airfryer

Ja! Har du en COSORI Airfryer kan du også bake kaker i den, så som denne sitronformkaken med kremostglasur!

En COSORI airfryer egner seg nemlig til mer enn SPRØSTEKTE KYLLINGLÅR og VÅRRULLER. Den er helt topp å bruke til både muffins, kaker og små porsjoner med gjærbakst! Som for eksempel hvis du har satt en FEMMINUTTERS DEIG og skal steke deg et rundstykke til frokost. Da er det helt genialt å bare kunne varme opp airfryeren i 5 minutter før du steker rundstykket istedenfor å varme opp en stor stekeovn.

LES MER! Her kan du lese mer om COSORI AIRFRYER!

Til dagens sitronformkake bruker jeg en engangsaluminiumsform på 1 liter. Du vet de formene som er fine å bruke på grillen eller om du skal fryse ned porsjonspakninger av middag.

Min gamle SITRONFORMKAKE, som jeg steker i en brødform i vanlig stekeovn, steker jeg i 1 time og 15 minutter, mens denne blir ferdigstekt på bare 45 minutter! Så her er det minutter å spare!

Fordi at COSORI Airfryer har en sterk og effektiv varmluftsfunksjon, må man bruke lavere varme når man steker kaker i denne enn en vanlig stekeovn. Ca. 30 % lavere varme. Det betyr at jeg steker denne på 150 grader i COSORIEN.

LES MER: Sjekk ut Tekguide.no sin airfryer-test

Kremostglasuren er prikken over i’en og den pisker du sammen på 30 sekunder. Husk bare å romtemperere osten før du starter med glasuren.

Ingredienser

Sitronformkaken
140 g romtemperert smør
180 g sukker
3 egg
160 g hvetemel
40 g potetmel
1.5 ts bakepulver
1 ss valmuefrø
0.5 sitron skall og saft

Kremostglasuren
200 g kremost, naturell
100 g melis
2 ts sitronsaft
sitronskall revet

Slik gjør du

Kle en aluminumsform på 1 liter med bakepapir. Forvarm COSORIEN din til 150 grader i 3-4 minutter.

Ha smør og sukker i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Pisk inn ett og ett egg.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og pisk dem inn. Riv det gule av sitronskallet og ha i både det og saften til slutt. Rør det inn.

Hell røren over i formen og sett formen i airfryeren. Trykk på kakeknappen (som gir deg automatisk 150 grader) og sett tiden på 45 minutter.

Etter 38-39 minutter sjekker du med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Dersom ikke, steker du litt lenger.

Ta ut kaken når den er ferdig og la den avkjøles på en bakerist.

Kremostglasuren

Pisk sammen kremosten, melisen og sitronsaften til du får en klumpfri glasur. Fordel den over den avkjølte formkaken. Riv det gule av sitronskallet på den fine siden av rivjernet og fordel over glasuren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon