Animal style fries

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Animal style fries

Animal style fries! Hva i huleste heite er det? Jo, det er sprø herlige pommes frites med en god saus og brunet løk på toppen. Skikkelig digg snacksemat!

Originalen heter dirty fries, eller messy fries. Der er toppingen sprøstekt bacon eller annet kjøtt, mens animal style-versjonen har brunet løk istedenfor kjøtt og er dermed vegetarisk.

Det er ganske så genialt å bruke en COSORI Airfyer når du vil ha sprø pommes fries, enten de er med vanlig potet eller søtpotet. Sprø og gode blir de iallfall!

Når potetene har blitt sprø legger jeg over noen osteskiver som får smelte ned i friesene. Supergodt!

LES MER: Er det verdt å kjøpe COSORI Airfryer?

Mens potetene blir gyllebrune og sprø i COSORIEN, bruner du løk og lager dippsausen som skal serveres til. Så er det bare å glede seg til alt er klart for servering!

LES MER: Sjekk ut Tekguide.no sin airfryer-test

Ingredienser

Potetene
1 kg potet bakepotet
2 ts bakepulver
1 ts paprikapulver
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1 ts hvitløkspulver
2 ss olivenolje
6 skive(r) ost

3 løk
40 g smør
0.25 ts salt
0.25 ts nykvernet pepper
0.5 ts sukker

Dressingen
30 g sylteagurk, miniagurk eller slangeagurk
2 ss gresk yoghurt
2 ss majones
2 ss ketsjup
0.25 ts salt
0.25 ts nykvernet pepper
1 skvis sitron

Til servering
4 tomat(er)
sylteagurk, miniagurk eller slangeagurk

Slik lager du animal style fries

Del potetene i staver og legg dem i en bolle med iskaldt vann i noen minutter slik at du får vasket ut en del av stivelsen til potetene.

Forvarm Cosorien til 190 grader.

Slå ut vannet og tørk potetene i et kjøkkenhåndkle. Ha dem i en bolle og bland inn resten av ingrediensene, minus osten. Hell det over i den forvarmede Cosorien og stek pommes fritesen, fremdeles på 190 grader, i ca. 25 minutter. Ta ut skuffen og rist potetene innimellom slik at all poteten blir jevnt stekt.

Brunet løk

Finhakk løkene og ha dem i en stekepanne sammen med smøret. La løken surre på medium varme i 15-20 minutter, til den begynner å bli gyllenbrun. Tilsett salt, pepper og sukker og stek videre i noen minutter. Smak til med krydderet.

Dressingen

Finhakk sylteagurken og bland den sammen med resten av ingrediensene. Tilsett også 1-2 spiseskjeer av laken som sylteagurken ligger i. Prøvesmak for å kjenne om den er passe krydret.

Skjær opp tomatene.

Den smeltede osten

Når potetene er gyllenbrune og sprø, legger du osteskivene over, setter skuffen tilbake i varmen og varmer i 1-2 minutter til, til osten har smeltet helt.

Legg potetene over på et serveringsfat og ha over både dressingen og den brunede løken.

Da er det klart for kos!

Dette blogginnlegget har jeg skrevet som en del av et samarbeid jeg har med COSORI Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon