One pot kyllingmiddag i COSORI Airfyer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter + marinering av kjøtt

Porsjoner: 4

One pot kyllingmiddag i COSORI Airfyer

Jeg ble nesten slått i bakken av hvor mørt kyllingkjøttet ble da jeg testet ut denne one pot kyllingmiddagen i COSORI Airfryer første gang! Det ble så mørt at det nesten smelter på tunga, og det ble supersaftig! En killer-kombo med andre ord! Det går dessuten veldig kjapt å lage hele middagen.

COSORI har nå kommet med en ny airfryer – Dual Blaze – som både har en større skuff, slik at det er plass til mer mat, og den har to varmeapparater. Dual Blaze har dermed både over- og undervarme, så da slipper du å riste eller vende maten for at den skal bli brunet både over og under.

LES MER! Her kan du lese mer om ALLE COSORI SINE AIRFRYERE

Jeg må jo si at jeg elsker den nye looken til Dual Blaze! Den har skikkelig stramme former, kult display og kommer i to fine farger – lysegrå og mørkegrå.

Dersom du lager denne middagen i én av de andre modellene til COSORI; husk å riste eller vende ingrediensene en gang eller to i løpet av steketiden.

God middag!

LES MER! SITRONFORMKAKE BAKT I COSORI AIRFRYER

Ingredienser

1 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1 dl gresk yoghurt
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1.5 ts salt
nykvernet pepper
600 g kyllinglårfilet
500 g potet
400 g søtpotet
1 paprika her bruker jeg flere minipaprika
1 løk
1 ss olivenolje

Til servering
1 granateple
1.5 dl gresk yoghurt
10 blad basilikum

SLIK LAGER DU ONE POT KYLLINGMIDDAG I COSORI AIRFRYER

Riv ingefæren og hvitløken på den fine siden av rivjernet og ha i en zip-pose sammen med yoghurten og halvparten av gurkemeien, spisskummen, salt og pepper og bland det sammen.

Skjær vekk eventuelle fettklumper fra kyllingkjøttet før du deler det i mindre biter. Jeg bruker å dele hvert lår i tre eller fire deler. Ha kjøttet i yoghurten og gni det godt inn. Om du har tid, kan du gjerne la kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet de kommende timene. Vil du at det skal gå fortere, lar du kjøttet ligge på benken de kommende 45 til 60 minuttene.

Del potetene og søtpotetene i båter eller terninger. Fjern kjernehuset på paprikaen før du deler den i mindre biter. Jeg brukte flere små snacksepaprikaer da jeg tok bildene, men det smaker like godt med vanlig rød paprika.

Løken skreller du før du deler i båter.

Forvarm COSORIEN

Forvarm COSORIEN til 205 grader. På Dual Blaze kan du bruke «Grønnsaker» og «Roast» gjennom hele middagslagingen.

Bland de to potetsortene med olivenoljen og resten av kryderne og hell i airfryeren. Stek i 6 minutter. (Husk å rist formen halvveis om du bruker en vanlig airfryer).

Ta ut skuffen og fordel utover kyllingen samt resten av grønnsakene.

Stek videre i 10 minutter. (Rist eller vend på ingrediensene om du bruker en vanlig airfryer). Sjekk om potetene er møre og kyllingen gjennomstekt. Stekingen vil ta litt lenger tid med en mindre skuff og med varme kun ovenfra, så tilpass steketiden ut fra det.

Mens middagen stekes, deler du granateplet i to og tar ut alle kjernene. Dagens tips: Fyll en bolle med kaldt vann og pirk ut alle kjernene mens du har granateplet i bollen. Da spruter det ikke.

Hell middagen over på et serveringsfat. Dryss over granateplekjerne og basilikumbladene og dander yoghurten rundt omkring.

Kos deg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med COSORI Airfryer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon