Gratinert blomkål med makaronistuing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Gratinert blomkål med makaronistuing

Altså; gratinert blomkål med makaronistuing! Her snakker vi comfort food i andre – eller kanskje – tredje potens!

Jeg har ganske så innebygd i meg at mestparten av maten jeg serverer hjemme er ganske så sunn eller i det minste har en kjerne som peeker på sunnhetsskalaen. Noen ganger er det beste å la denne refleksen ligge helt i ro og bare kose seg med en skikkelig bombe av gode smaker!

Og så har den jo tross alt blomkål i seg! Så noen gode næringsstoffer får vi i oss her også.

LES MER! Sånn lager du OVNSBAKTE GRØNSAKER I ISBERGSALAT

Jeg skriver i oppskriften at dette er til 4 personer. Det funker ikke med min sønn hjemme, for å si det sånn. Da steker jeg opp og serverer noen kyllingbryst til i tillegg. Så vet du det.

Ingredienser

1 blomkål helst ganske stor
250 g pastaskruer
1 ts salt til blomkål- og pastavannet
100 g smør
1 potte persille liten
2 fedd hvitløk
100 g parmesan
100 g revet ost
225 g mozzarella
2 dl creme fraiche
1 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
0.5 sitron saften av

Slik lager du gratinert blomkål med makaronistuing

Sett på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Ha hele blomkålen i en kjele med nok vann til at det dekker blomkålen. La det småkoke i 10 minutter.

Ta blomkålen forsiktig ut av kasserollen og ha pastaen i det kokende vannet. Kok den 2 minutter kortere enn hva som står på pakken.

Smelt smøret og ha det i en bolle. Hakk opp persillen, inklusive stilkene. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av et rivjern. På den litt grovere siden kan du rive parmesanen og vanlig hvitost, om du ikke har kjøt ferdigrevet. Ha det i bollen.

Riv mozzarellaen i småbiter og ha i bollen. Så har du i creme fraichen, flaksaltet, nykvernet pepper og sitronsaft. Bland alt godt sammen og smak for å kjenne om det er passe krydret.

Klart for gratinering

Legg blomkålen i en ildfast form. Fordel litt under halvparten av ostefyllet over blomkålen. Prøv å stapp noe av fyllet inn mellom blomkålbukettene uten at de ødelegges.

Sett formen i stekeovnen og stek i 15 minutter.

I mellomtiden heller du vannet av pastaen og blander pastaen med resten av ostefyllet.

Ta formen ut av stekeovnen og fordel pastaen rundt blomkålen. Sett formen tilbake og stek i ca. 10 minutter, til du ser at pastaen begynner å få noen brune flekker!

Da er det bare å sette seg ned for å nyte!

2 kommentarer til “Gratinert blomkål med makaronistuing”

  1. Gratinert blomkål med makaronistuing. Denne gledet jeg meg til, men denne skuffet stort her hjemme. Gratengen ble altfor hvitløk sterk med sterkt bismak , og det var en rand med smør langs hele formen. Blomkålen smakte ingenting fordi all ostesausen hadde sklidd av.

    • Det var jo dumt å høre at den ikke falt i smak. Massen må stappes ganske godt inn mellom blomkålbukettene for at den ikke skal renne av under stekingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon