Kardemommemuffins med vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 12

Kardemommemuffins med vaniljekrem

Kardemommemuffins med vaniljekrem og blåbær er én av mine go-to muffins! De er skikkelig kjappe å lage, og de blir bestandig saftige og gode.

Ettersom det ikke trengs noen kjøkkenmaskin for å lage muffinsene, er oppskriften fin for unger å prøve seg på på egenhånd også.

Noen ganger bruker jeg HJEMMELAGET VANILJEKREM i muffinsene og andre ganger bruker jeg ferdigkjøpt.

Her bruker jeg store, amerikanske blåbær. Om du heller vil bruke norske skogsblåbær, blir det også veldig godt. Da må du gjerne bruke dem rett fra fryseren. Skogsblåbær vil blandes mer med røren, slik at muffinsene blir litt mørkere i fargen.

God bakst!

Ingredienser

Muffinsrøren
75 g smør
300 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
0.5 ts natron
125 g mykt, brunt sukker
1.5 ts kardemomme
2 egg
2 dl skummet kulturmelk
6 ss vaniljekrem hjemmelaget eller ferdigkjøpt
150 g amerikanske blåbær

Melisglasur
100 g melis
1 ss vann

Slik lager du kardemommemuffins med vaniljekrem

Vil du lage vaniljekremen selv, finner du oppskrift på det her!

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle en muffinsform med papirformer.

Først det tørre, så det våte

Smelt smøret.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, halvparten av kardemommen og blåbærene i en bolle. I en annen bolle rører du sammen de to eggene, kulturmelken og det smeltede smøret. Så heller du det over det tørre og blander det kjapt sammen.

Fordel halvparten av røren i muffinsformene. Så fordeler du 1/2 spiseskje vaniljekrem midt i hver muffinsform før du topper med resten av muffinsrøren.

Dryss resten av kardemommen over muffinsene før du setter brettet i stekeovnen.

PS! Hvis du vil sikre deg at du har et synlig blåbær på toppen av hver muffins, tar du til side 12 blåbær når du skal røre alt sammen, og så dytter du dem ned i muffinsene til slutt, før steking.

Stek muffinsene i 16-18 minutter.

La muffinsene ligge i muffinsbrettet noen minutter før du hvelver dem over på en bakerist og lar de avkjøles.

Melisglasur

Du trenger definitivt ikke å ha melisglasur på disse muffinsene, men om du vil ha litt herlig søt glasur på toppen, rører du sammen melis og vann og fordeler over muffinsene så snart de er avkjølt.

Kos deg!

Muffinsene er også fine å fryse ned – før du har på melisglasur. Gi dem gjerne en lunk i stekeovnen eller airfryer før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon