Hjemmelagde sjokoladeplater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minuttuer + avkjøling i 30 minutter

Hjemmelagde sjokoladeplater

Å lage sine egne hjemmelagde sjokoladeplater er en genial måte å få noen sjokoladeplater i akkurat de smakene som du elsker! Ja, her kan alle i familien lett lage sin egen favoritt.

Det er nesten for enkelt å lage disse sjokoladeplatene til at jeg skal skrive dette som en egen oppskrift, men da ser du iallfall hva jeg har brukt på de to versjonene som jeg har laget her.

Merk deg at dette er en skikkelig lettvintversjon av sjokoladeplater, så jeg tempererer ikke sjokoladen etter at den er smeltet. Det betyr at du må oppbevare sjokoladeplatene i kjøleskapet for at de skal holde seg “knekkbare”.

LES MER: SLIK LAGER DU TROIKAKONFEKT

Ingredienser

Den lyse sjokoladeplaten
200 g melkesjokolade
1 plate(r) daim
30 g peanøtter
30 g mini marshmallows
1 klype flaksalt

Den mørke sjokoladeplaten
200 g mørk sjokolade 70 %
30 g pistasjnøtter
40 g påskeegg i sjokolade
20 g tørkede tranebær
25 g melkesjokolade her bruker jeg rosa sjokoladepletter
1 klype flaksalt

Slik lager du hjemmelagde sjokoladeplater

Kle to små former med plastfolie. Formene jeg bruker her er 17 x 23 cm.

Knekk sjokoladene i mindre biter og smelt dem i hver sin bolle over vannbad eller i mikrobølgeovn.

Slik smelter du sjokolade over vannbad

Kok opp litt vann, 3-4 cm i en kjele, og finn en glass- eller metallbolle som er stor nok til å ligge oppå kjelen uten å ramle nedi. Bunnen av bollen skal ikke gå ned til vannet.

Ha sjokoladen i bollen og la vannet syde til sjokoladen har smeltet. Du ønsker ikke å få vann eller vanndamp oppi sjokoladen.

Gjør klar toppingen

Mens sjokoladen smelter, gjør du klar toppingen – som er ganske så kjapt og enkel.

Jeg grovhakker de aktuelle nøttene, Daimen og de sjokoladefylte påskeeggene. Hvis du bare har store marshmallows, kan de være kjekke å dele opp.

Når sjokoladen er klar, heller jeg den i hver sin form og smører den jevnt utover før jeg fordeler toppingen utover hele sjokoladeplaten. Husk å få med deg helt ut i hjørnene også.

Sett formene i køleskapet til sjokoladen har stivnet. Så er det bare å knekke opp og glede seg til en aldri så liten sjokoladefest!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon