Lammecarré med rispilaff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammecarré med rispilaff

Har du lyst på skikkelig god mat denne helgen? Det har jeg! Og dette frister meg veldig! Supermørt lammekjøtt, stekt slik at det er akkurat passe (etter min smak) rosa i modten, smakfullt krydder og med kokt ris full av nøtter, tørket frukt og granateplekjerner. Disse kombinasjonene oser det Midtøstenske smaker av! Og de er skikkelig gode på lammekjøtt.

Her bruker jeg lammecarré, og det er ordentlig luksuskjøtt etter min mening. Fordi kjøttet er så mørt i seg selv, får du best resultat når du steker det så lite som mulig. Fres det i panna først og etterstek det i stekeovnen. Og for å ha full kontroll på hvor godt stekt det er i midten, er det kjekt å bruke steketermometer. Fremgangsmåten og temperaturene ser du nede i selve oppskriften.

Riktig god middag til deg!

Lammecarré med rispilaff

Dette trenger du for å lage lammecarré med rispilaff for 4 personer

Lammecarréen
800 g lammecarré
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
1 ss smør
1 ss olivenolje

Risen
6 dl vann
4 dl ris
1 ts salt
75 g pistasjenøtter
75 g pinjenøtter
2 fedd hvitløk
2 stilker selleri
1 liten løk
1 ss olivenolje
100 g tørkede aprikoser
nykvernet pepper
1 granateple
noen grener fersk oregano
noen topper fra selleristilkene

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Lammecarré med rispilaff

Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert før du starter. Fjern hinner og mesteparten av det synlige fettet på lammecarréen. Dersom ikke beina allerede er renskjært fra slakteren, gjør du det også. Dryss salt, pepper og oregano på alle sider av kjøttet og klapp det lett inn i kjøttet.

Smelt sammen smøret og olivenoljen i en stekepanne på sterk varme. Brun kjøttet i 1 1/2-2 minutter på hver side. Har du 2 caréer, freser du én og én i panna for å sikre en høyest mulig temperatur under bruningsprosessen. Stikk et steketermometer midt inn i den ene caréen. Legg begge kjøttstykkene tilbake i stekepanna eller over i et ildfast fat og stek videre i stekeovnen.

For å få et perfekt stekt og utrolig saftig kjøtt, skal du ta kjøttet ut av stekeovnen når kjernetemperaturen er 59-60 grader. Det vil stige noen få grader når det hviler etterpå. Steketiden vil være rundt 15 minutter. Avhengig av hvor romtemperert kjøttet ditt var i utgangspunktet og om du setter stekepanna (som er varm) eller en kald ildfast form inn i stekeovnen.

Det andre steget du skal ta for å få det optimale resultatet, er å la kjøttet hvile! Hviletiden skal være halvparten av steketiden. Så ligger kjøttet i stekeovnen i 15 minutter, skal det hvile i 7 1/2 før du setter kniven i det og skjærer det i skiver.

Kok opp vannet til risen i en kjele. Vask risen godt i kaldt vann helt til du ser at vaskevannet er blankt. Ha ris og salt i det kokende vannet og kok i 10 minutter under lokk. Ta så kjelen av panna, men behold lokket på i 10 minutter til.

Lammecarré med rispilaff

I mellomtiden rister du nøttene i en tørr panne på medium varme til de blir brunflekkete. Legg dem til side. Finhakk hvitløk og selleristilkene og skjær løken i tynne, langsgående skiver. Ha det i panna sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i ca. 5 minutter til løken har blitt helt blank.

Del aprikosene i terninger og ha i panna. La det surre noen minutter til. Så blander du inn den kokte risen og smaker til med salt og pepper. Del granateplet i to og bank og klem ut frøene. Ha dem i panna. Finhakk krydderurtene og dryss dem og de ristede nøttene over til slutt.

Lammecarré med rispilaff

Lammecarré med rispilaff

Lammecarré med rispilaff

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon